Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

lokomotywa sm31

<< < (8/11) > >>

piotrek-:
już sobie poradziłem z szybami :)
mam sporo fps, bo to moja traska, na której mam dwa tory , eu07 i sm31
jak wyłączyłem analiasing to mam 60  fps

Doktor M:
Lokomotywa prwzentuje się wyśmienicie! Z niecierpliwością czekam na ukończenie!
Wyrazy uznania!

piotrek-:
i teraz następny prolem, jeśli koła mają sie kręcić, o czy wystarczy, że nazywają się ( no jak?) i sa przyporządkowane do obiektu o nazwie ( jakiej?)
czy trzeba cos jeszcze?
aha i jak zrobić, żeby lokomotywa ustawiona na torze sie poruszyła, musze zobaczyć przecież, czy działa
sory, że tyle pytań ...

ZT-POZNAN:
A więc tak:

1.
--- Cytat: "piotrek-" ---i teraz następny prolem, jeśli koła mają sie kręcić, o czy wystarczy, że nazywają się ( no jak?) i sa przyporządkowane do obiektu o nazwie ( jakiej?)
czy trzeba cos jeszcze?
--- Koniec cytatu ---

Koła powinny mieć odpowiednio nazwy: Wheel01 do Wheel06 w Twoim przypadku (to wystarczy do tego żeby się kręciły). Teraz kolejna sprawa jeżeli chodzi o wózki. Powinny one nosić nazwe BOGIE1 i BOGIE2. Już tłumacze dlaczego tak. Nowy plik Eu07.exe obsługuje pochylanie się taboru i skręty wózków na zakrętach i dlatego potrzeba takich nazw aby wszystko działało. Hierarhia powinna wyglądać tak że do wózka o nazwie np. BOGIE1 (który podłączony jest do pudła) odpowiednio podłączone są Wheel01 i Wheel02.

2.
--- Cytat: "piotrek-" ---aha i jak zrobić, żeby lokomotywa ustawiona na torze sie poruszyła, musze zobaczyć przecież, czy działa
sory, że tyle pytań ...
--- Koniec cytatu ---

Masz o tyle dobrze że istnieje już fizyka do Sm31. Jeździć coprawda się nieda ale tworzysz sobie skład np. z ET22 i testujesz. Odezwij się na PM lub GG mam kilka zastrzeżeń co do modelu. Ale jestem pod wrażeniem prac. Pozdrawiam

piotrek-:
koła juz się kreca, ale wózki cos zabardzo się wychylają
www.bocznica.pnth.net/3d/ojejwozek02.JPG

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej