Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Do autorów (chk)
CTL:
W pliku mmd nie znalazlem nic znaczacego co by moglo dotyczyc tego, a wiec dalej nie wiem w czym tkwi problem. Ale dziekuje za wskazowki.
Pozdrawiam
Bart:
--- Cytat: "CTL" ---W pliku mmd nie znalazlem nic znaczacego co by moglo dotyczyc tego, a wiec dalej nie wiem w czym tkwi problem. Ale dziekuje za wskazowki.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
A może spróbój tak: znajdź takie coś w mmd:
--- Kod: ---//krecace sie kola (o srednicy jak w *.chk)
animwheelprefix: wheel0
--- Koniec kodu ---
i teraz edytuj to tak żeby było np:
--- Kod: ---//krecace sie kola (o srednicy jak w *.chk)
animwheelprefix: wheel0
animwheelprefix: kolo0
--- Koniec kodu ---
Teraz w modelu te koła które się nie kręcą nazwij kolo01, kolo02... itd. Nie wiem czy to pomoże ale spróbować warto.
CTL:
Model wagonu jest juz skonczony ale problem dwoch nieobracajacych osi nie zostal nadal przezemnie rozwiazany, pomysl Barta takze nie wypalil. Wiec moze sa to jakies ograniczenia w progamie?Co autorzy mysla o wydaniu w wersji takiej jaka jest czyli juz ukonczonej, jedynym bugiem sa dwie nieruchome osie. Wagon posiada sprzegi samoczynne a wiec i tak chyba narazie nie bedzie sie poruszal wiec moze wartoby go wydac?
Pozdrawiam
McZapkie:
Winger albo ktoś kto będzie robił jakieś update -
w pliky DynObj.h trzeba by zmienić
const MaxAnimatedAxles=6;
na
const MaxAnimatedAxles=8;
i MaxAxles linijke niżej też, żeby stukało.
CTL:
--- Cytat: "McZapkie" ---Winger albo ktoś kto będzie robił jakieś update -
w pliky DynObj.h trzeba by zmienić
const MaxAnimatedAxles=6;
na
const MaxAnimatedAxles=8;
i MaxAxles linijke niżej też, żeby stukało.
--- Koniec cytatu ---
OK czyli jesli by to zostało poprawione to wtedy wypuszcze model:-)Aha i jeszcze jedna prosba jak by to było juz robione to jesli by nie bylo problemu to moznaby ten parametr zmienic do wartosci 12 tak azeby sie 12 osi krecilo?Dziekuje za pomoc i wyjasnienia.
Pozdrawiam
Nawigacja
Idź do wersji pełnej