Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Model EN94 z PC 2009 a obecne standardy

<< < (2/8) > >>

Sawi:
No tak @adsim, ale jest też i druga strona medalu, to mianowicie iż EN94 idą kasacji. Było o tym nawet na forum, więc moim zdaniem warto zaopatrzyć się w materiał. A nóż kto wie.

MaciejM:
Skoro WKD się przychyliła i postanowiła pomóc to powinno się to wykorzystać. Pojazd swoją drogą, a miejsce do jazdy swoją. Poza tym jak @Sawi napisał, ich era po czterdziestu latach dobiega powoli końca.

Sawi:
Maciek śmiało foć ile się da i co się da. Trzeba zachować pamiątkę po tych maszynach, które tak dzielnie tyle czasu służyły. Najbardziej boli mnie to, że wszystkie idą do kasacji pisałem już o tym. Mogli chociaż jeden egzemplarz zostawić jako pojazd historyczny ehhh.

MaciejM:
W sumie zostawili EN80 to może i zostawią EN94. Prawdopodobnie będę tam w najbliższy wtorek (6 III 2012), a jak będę, to się spytam.

Loui:
Marne szanse na zostawienie, chociaż kto wie.
a) Brak miejsca gdzie mogła by stać
b)Brak możliwości uruchomienia ze względu na zmienione napięcie

Z EN80 też nie jest wesoło gdyż maszynista który się nią opiekował odchodzi na emeryturę, poza tym też w tym wypadku problemem będzie napięcie. Na chwilę obecną największą sprawą do załatwienia jest sprawa przedniego pomostu który mimo spięcia jakiś czas temu metalowymi opaskami coraz bardziej się wygina, co grozi jego złamaniem. Niestety upływ czasu robi swoje na tej drewnianej konstrukcji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej