Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Modele do wykorzystania podczas tworzenia tras
jageer:
--- Cytat: bohunIC w 11 Kwietnia 2013, 18:52:41 ---O ile mi wiadomo nie mamy realnej scenerii przebiegajacej przez stacje Leszno, wiec proponuje usuniecie napisu lub zrobienie tkz opcji na wstawienie indywidualnej nazwy uzytkownika.
--- Koniec cytatu ---
To usuńmy Dziewoklicz i Szczecin Wstowo w L053...
pol102:
Jestem przeciwny takim pomysłom. Może się to nie podobać, ale modele, które tworzę pochodzą GŁÓWNIE z L359. Jest to motywator by wykonać tę scenerię. Dla wszystkich, którym się to nie podoba powstały też mniej znaczące modele, ot chociażby Witonia. Do póki w wytycznych nie będzie punktu, który mnie do tego zmusi nie zmienię swojego podejścia do tematu. Jeśli taki przepis powstanie, wszystkie modele wycofam i obłożę embargiem, opierając się o niezbywalne prawa autorskie.
youBy:
--- Cytat: pol102 w 13 Kwietnia 2013, 15:03:31 ---opierając się o niezbywalne prawa autorskie.
--- Koniec cytatu ---
…osobiste. Informacja, że to jest Twój model zostanie.
janek32:
Skoro jest to model nastawni z konkretnego miejsca (w tym przypadku z Leszna), to wg mnie powinien być wydany z napisem Leszno. Jeżeli ktoś będzie chciał wstawić nastawnię na inną trasę z własnym oznaczeniem może zawsze zmienić napis na teksturze.
Dodano: 13 Kwietnia 2013, 16:41:54 A w przypadku wykorzystania wyświetlacza można by zrobić to w taki sposób:
-bez ustawionego parametru - napis Leszno
-po ustawieniu parametru za pomocą INCa pojawiałaby się podana tam nazwa
Tolein:
--- Cytat: janek32 w 13 Kwietnia 2013, 16:37:29 ---A w przypadku wykorzystania wyświetlacza można by zrobić to w taki sposób:
-bez ustawionego parametru - napis Leszno
-po ustawieniu parametru za pomocą INCa pojawiałaby się podana tam nazwa
--- Koniec cytatu ---
Jak rozumiem, bardziej już się nie dało skomplikować?
Ja się zapytam - po co? To na prawdę taki wielki problem wygenerować sobie obrazek tablicy z nazwą miejscowości, czy oznaczeniem nastawni?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej