Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Modele do wykorzystania podczas tworzenia tras
pol102:
--- Cytat: Mytnik w 02 Marca 2012, 17:57:31 ---@Pol też jestem za tym aby nie "dziadować" tak na trójkątach ale ten model ma moim zdaniem dużo za dużo poly. Dla przykładu, około 1.3k poly ma Top nad którą obecnie pracuje.
--- Koniec cytatu ---
Boże Święty! Jak Ty tak możesz?! 1,3k to pewnie tyle co ma sprężyna wózka od yB! To na bank będzie spadek wydajności! Przecież do tej pory "żydowaliśmy" na jakości więc po co robić dobrze?! To nie przejdzie testów! Ludzie mają jeszcze Pentiumy166.
Dodano: 02 Marca 2012, 19:55:35
Nie macie co testować. Udowodniono brak spadku FPS. Badania pod kierownictwem @Ra.
szogun:
Twoja wersja - 22.6 FPS
Moja wersja - 26 FPS
:D
Jedziemy dalej - po zmniejszeniu tekstury do 512x512 (oryginał 2048x2048 ze zbędnym kanałem alfa), wyostrzeniu i usunięciu kanału alfa - 33 FPS. Co prawda w mojej wersji niepotrzebnie jedynkowałem Transform dla submodelu swiatelko (źle się wyświetla), ale nawet po poprawieniu FPS ma wyższe wartości.
youBy:
--- Cytat: pol102 w 02 Marca 2012, 18:19:42 ---Nie macie co testować.
--- Koniec cytatu ---
Przecież nie zostały wystawione, więc nic odkrywczego w tym nie ma.
pol102:
Nie wiem jaki masz sprzęt. Ja testowałem na GeForce 7600GS, 1GB RAM, Athlon 3000+ oraz GeForce 9800 (tu brak dokładnej specyfikacji).
Dodano: 02 Marca 2012, 20:16:27
--- Cytat: youBy w 02 Marca 2012, 20:13:07 ---
--- Cytat: pol102 w 02 Marca 2012, 18:19:42 ---Nie macie co testować.
--- Koniec cytatu ---
Przecież nie zostały wystawione, więc nic odkrywczego w tym nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Dałbyś już sobie spokój z tą filozofią. Twoje wózki są pr0 "el0", mój wskaźnik nie jest. Bo to nie węglarka, ani wózek, ani ST44.
youBy:
Dlaczego stawiasz nas po dwóch stronach i budujesz barykadę? Dlaczego uważasz, że chcę dokonać podziału? Dlaczego myślisz, że traktuję Twój model gorzej?
Nie ukrywam, że jestem sceptyczny do tego stosunku wygląd/trójkąty, ale poprosiłem Cię o screeny z porównaniem. Do tego chciałem wykonać porównanie również bez tekstur. Doskonale wiem, że różnica na ciemnych obszarach nie będzie tak widoczna przy jasnym tle. Zdaję też sobie sprawę, że najprawdopodobniej zmieni się kilkanaście linii pikseli na kolory przejściowe między ścianami (wygładzanie oświetlenia). Nie wiem, jaki zastosowałeś promień zaokrąglenia w stosunku do wielkości puszki. Być może zaokrąglenie będzie widoczne z pewnej odległości, być może dopiero z bliska.
Chcę rozwiać swoje (a może i czyjeś inne?) wątpliwości, gdyż jeden screen to za mało. Czy to jest za dużo?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej