Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Model ET40
SU46:
No bardzo ładny model. Nie mogę się doczekać już kiedy się nim przejade.
hejnal:
--- Cytat: "MatEUzs" ---No fajnie fajnie...tylko dlaczego każda część jest z osobnej figury...Pewnie już jest ponad 5000 trójkątów...Jeśli tak dalej pójdzie to model będzie zdatny tylko do renederów....Ale życze powodzenia
pozdrawiam..
--- Koniec cytatu ---
Nie budowałeś nigdy modelu? Nie ma innej możliwości. Co do trójkątów to myśle że nie przekroczył jeszcze tysiąca ;) Najwięcej obliczeń dla kompa to wszelkie okrągłości i to go najbardziej spowalnia dlatego należy w miare możliwości unikać takich elementów jeśli nie są potrzebne. Koła potrafią zająć tyle miejsca w pliku co cała lokomotywa bez kół.
Model całkiem fajny. Podoba mi się. Co tu durzo mówić, sporo jeszcze pracy przed tobą.
PS Pamiętaj o wykasowaniu niewidocznych poligonów ;)
SU46:
Ja tam się przyznam, że nie budowałem żadnego modelu lokomotowy. Ale do tych trójkątów. Mowa o siatce? Chciałem się zapytać, ile model lokomotywy ma mieć najwięcej trójkątów, by działał w grze.
Bart:
--- Cytat: "hejnal" ---
Nie budowałeś nigdy modelu? Nie ma innej możliwości. Co do trójkątów to myśle że nie przekroczył jeszcze tysiąca ;)....
--- Koniec cytatu ---
No prosze. Wszystkie dotychczasowe modele powstały z jednego BOXa.Nikt nie formował czoła z sfery czy cylindra, tej idealnej okrągłości i tak nie będzie widać tak ładnie jak jest w maxie. Popatrzcie na podstawe nastawnika i sam nastawnik. Nastawnik wydaje się płaski jak tekstura i podstawa też jest taka jasna... :/ w maxie wygląda to o niebo lepiej...
Co do ilości trójkątów to PEŁNA siódemka ma około 6500, człon ET41 ma nieco ponad 5400. Mi udało się uruchomić nawet model z 30000 trójkątów, ale ładował się (nie tylko mi) bardzo długo.
ZT-POZNAN:
Trójkątów jest narazie dokładnie 5699. Myśle że do 10000 dam rade się wyrobić napewno. Zostało jeszcze kilka elemętów i wózki więc niesądze żeby zeszło na tym 4000 ( no chyba że się upre na krągłościach i wielu innych elemętach w wózkach).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej