Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
System Pneumatyki Kolejowej SPKS
mechatronik:
--- Cytat: Mihau w 28 Stycznia 2012, 20:41:05 ---No tak jubaj ale w praktyce czuć że ustawiasz na jazdę nie patrząc na manometry nie słuchając itp. Po prostu czuć to ręce.
--- Koniec cytatu ---
No akurat to nie musi być reguła. Ile jest FV4a gdzie nie czuć pozycji i pięścią czasem leciutko dobijasz na granicy lekkiego syczenia żeby jazdę uzyskać… A jak jeszcze nie masz podświetlenia manometrów w nocy to już lipa i wtedy na czuja ustawiasz jazdę. Oerlikony różnie chodzą, jedne leciutko i wyczujesz każdą nierówność na krzywce a inne tak że nie możesz za nic ustawić dokładnie pozycji.
Mihau:
Nie miałem zbyt częstej styczności z FV4a ale te które pamiętam było czuć jak ustawia się jazdę.
mechatronik:
Czułeś bo był po prostu należycie utrzymany. Wystarczy, że pęknie sprężynka dociskająca taką tulejkę z wypustem i już nie poczujesz jazdy. Na warsztacie czasem jak pękła ta sprężyna to upychano kulki z gazety, żeby nie trzeba było nowej kombinować. Jak do tego dojdzie to, że wyrobiły się sprężyny dociskające zaworki to masz zawór bez wyczuwalnych pozycji ;) Oczywiście za wyjątkiem nagłego bo to zawsze czuć dość wyraźnie.
Mihau:
Racja. Ja częściej tłukłem kilometry kiblami a tam wiadomo EP zazwyczaj się używało chyba że ślisko było.
youBy:
Pamiętacie http://www.youtube.com/watch?v=5cxMEczYWb0&? Oto kolejne porównanie tego samego hamowania:
(SPKS) vs (real). Jeśli ktoś ma jeszcze inne tego typu filmiki, to zapraszam — chętnie się zmierzę.
Dodano: 28 Stycznia 2012, 23:28:32 Na koniec dnia mała niespodzianka — nałożenie obu filmów na siebie (dla lepszego porównania): &hd=1
Linki odnoszą się do prywatnych filmów.
/ Żuk
Nawigacja
Idź do wersji pełnej