Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
MaSzyna na komórkę
Sodabeer:
Witam wszystkich forumowiczów! Mam pomysł - stworzenie symulatora MaSzyna na telefon komórkowy. Jednak odnośnie tego mam takie pytania - czy w ogóle jest takie coś możliwe? Czy da się takie coś zrobić? Jak takie coś zrobić? Jadąc gdzieś np. autobusem chętnie śmignął bym sobie nawet na scenerii TD, która ładuje się stosunkowo szybko.
Pozdrawiam!
kamil1306:
Według mnie symulator jest za bardzo rozbudowany aby móc przenieść go na telefon. Chyba że jakaś uproszczona wersja ale nie wiem czy jest to takie proste aby można było zrealizować.
szczawik:
Programy na komputer a aplikacje na telefon to dwie odrębne dziedziny. Jedynym rozwiązaniem jest napisanie takiej aplikacji od podstaw. Jest coś podobnego, gra "Undercity". Jest się maszynistą metra.:)
Ra:
Nie jest to możliwe przy obecnej postaci kodu. Trzeba by się pozbyć Pascala oraz wyabstrahować z typów Borlanda typu AnsiString, TFileStream i jeszcze chyba paru. Biorąc pod uwagę, że jest jeszcze wiele błędów i niedociągnięć koncepcyjnych i wydajnościowych, to portowanie na inne systemy ma bardzo mały priorytet.
jageer:
Z grafiką "Mechanika EN57" by się dało, nawet lepszą, ale wątpie, że z taką fizyką. No i trzeba by było pisać aplikację na Androida bądź nieco już starego symbiana- C++ i odpowiednie aplikacje.
No i sterowanie. Dotykowe? Bo np z klawiaturą pełną typu Qwerty też by nie było wygodnie ;]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej