Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Kolej przemysłowa - zdjęcia

<< < (4/6) > >>

Siecool:
Troszku przekombinowałeś z tym układem torowym - poprawka w załączniku. Z innych rzeczy - ta górka to jest składowisko popiołow z elektrociepłowni, tam ten popiół przywożą z EC i stamtąd potem go wywożą do cementowni Warta, też koleją. Co do samej bocznicy to nie wiem, na ile się ona do MOPa przyda, bo na tle śląskich klimatów (i nawet sporej części linii kolejowych w PL) tamtejsza bocznica to perła - ~30 km torowiska niemal jak stół, co roku remontują różne fragmenty (i to nie że wymienią jedną szynę, tylko np. położą nowy tor na odcinku kilometra), drogowcy drezyną krążą niemal codziennie, na przejazdach przybywa rogatek etc. Na całej trasie są dwa miejsca, gdzie są ręczne rozjazdy - przy tej górce i przy Polkolorze. Reszta to same automatyczne.

Mimo to, jakby ktoś chciał to mam gdzieś kilka zdjęć z samej elektrociepłowni.

MaciejM:
Tzn. urozmaiciłem trochę schemat tak, jak mi się to "widzi" w scenerii. Dzięki za poprawkę :) Ogólnie stałem u podnóża tej górki i słyszałem syrenę. Niemalże biegiem wspiąłem się na górę, a na szczycie czułem się jak maratończyk po 40. kilometrze. Z tej wysokości zobaczyłem nadjeżdżający skład. Strzeliłem kilka fotek i znów biegiem na dół. Co do zdjęć z E.C. masz je od środka zakładu? O ile mi się zdaje nie wpuszczą nikogo obcego z zewnątrz. Przy zdjęciach 5 i 6 krzywo na mnie patrzył pewien facet.

firefoxfan:
Są zdjęcia z imprezy z VT, niestety nie posiadam ich przy sobie w tej chwili...

Siecool:

--- Cytat: macius5991 w 19 Marca 2012, 20:32:57 ---Tzn. urozmaiciłem trochę schemat tak, jak mi się to "widzi" w scenerii. Dzięki za poprawkę :) Ogólnie stałem u podnóża tej górki i słyszałem syrenę. Niemalże biegiem wspiąłem się na górę, a na szczycie czułem się jak maratończyk po 40. kilometrze. Z tej wysokości zobaczyłem nadjeżdżający skład. Strzeliłem kilka fotek i znów biegiem na dół. Co do zdjęć z E.C. masz je od środka zakładu? O ile mi się zdaje nie wpuszczą nikogo obcego z zewnątrz. Przy zdjęciach 5 i 6 krzywo na mnie patrzył pewien facet.

--- Koniec cytatu ---
O, masz kilka fotek z tego szczytu? Zawsze zastanawiałem się jak to tam wygląda, ale jakoś nigdy nie wlazłem na górę.

Co do wnętrza EC to była impreza z VT jak wspomniał firefoxfan, bodaj 3 lata temu jakoś na wiosnę. Zdjęcia mam na płycie, mogę poszukać jutro.

MaciejM:
Zdjęcia to 3a i 3b oraz to: http://eu07.pl/userfiles/8463/foto-szczyt_siekierki.JPG (wrzucam oryginalne 3000x4000 px). Zrobiłem dosłownie 3 zdjęcia i biegiem na dół. Jak będzie ładna pogoda to pojawię się tam w najbliższą sobotę rano (godzina 10-11).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej