Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Propozycja dla programistów

(1/1)

pasjonat_andy:
Mam propozycję (szczególnie dla pasjonatów swoich pulpitów) odnośnie rozwoju pliku exe. Może jest możliwość rozbudowania tego pliku o sterowanie wyjściami zewnętrznymi choćby w oparciu o karty firmy advantech ( http://www.advantech.pl/products/index/embedded-computer/default.aspx ) na podobnej zasadzie jak sterowanie diodami klawiatury odpowiadajacymi za kontrolki jazdy na oporach i shp. Umożliwiłoby to sterowanie kontrolkami ws-a, ogrzewania, sprężarki, przetwornicy, wentylatorów  itp.  Może mój pomysł wyda się na tyle atrakcyjny, że znajdzie się grono programistów, którzy podejmą się tego zadania.

pol102:
To chyba bardziej atrakcyjne są już komunikaty Midi...

Ra:
Ja się nie podejmuję, nie widzę w tym nic atrakcyjnego. Natomiast jakby już ktoś zrobił konkretny pulpit i potrzebował konkretnego rozwiązania, to możemy rozmawiać.

Krzysiek626:
Jest pewien harmonogram prac, związany z priorytetami. Przede wszystkim wyeliminowania błędów w już działających funkcjach exe. Ponad to, przy budowie pulpitu zastępującego klasyczną klawiaturą do sterowania pojazdami w symulatorze, wystarczy dekoder podający odpowiednie sygnały do lampek na pulpicie:

--- Cytuj ---ws-a, ogrzewania, sprężarki, przetwornicy, wentylatorów  itp
--- Koniec cytatu ---
Dekoder oczywiście sterowany przyciskami pulpitu, bez związku z exe.

nbmx:
Projekt sterowania urządzeniami zewnętrznymi jest już dawno przygotowany, i opiera się na magistrali CAN, od strony komputera wymagany jedynie port USB lub Ethernet. Więc stosowanie zewnętrznych kart, które np. w laptopie nie dało by się wmontować jest bezcelowe.

Więcej info już niebawem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej