Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 61_v2. konsultacje spoleczne
bohunIC:
--- Cytat: Benek w 17 Stycznia 2012, 15:05:57 ---Ja wiem, że są. Widziałem po screenach. Chodziło mi o zachowanie odległości.
--- Koniec cytatu ---
200m +/- pare metrow. Na tej poprawionej sieci trakcyjnej mi zalezy tez ale no jak to sie mowi - bedzie jak bedzie.
Matz32:
--- Cytat: Benek w 17 Stycznia 2012, 14:57:36 ---A drogowa to ile jest na tym odcinku? Będziemy się do Liswarty po jedynce wlekli 30 minut :P Tak jest w realu.
--- Koniec cytatu ---
No 120 dla calego na wiekszosci odcinka Lubliniec-Czestochowa.Ale jak wiemy jest mnostwo zwolnien Niby do 2015 maja zmodernizowac cala lin.Zobaczymy.
EDIT: Dodalem predkosci drogowe welug PLK -dla osobowych i towarowych
AIR:
Za krótki peron w HS (widać również na filmie w ok 33min)
Czy w rzeczywistości profil pionowy toru (szlaku) jest niezmienny po za jednym odcinkiem (pomiędzy HS, a Lublińcem) ?
firleju:
Na załamaniu profilu zrób porządne łuki pionowe.
JONIN_EZT:
--- Cytat: AIR w 17 Stycznia 2012, 19:57:06 ---Za krótki peron w HS (widać również na filmie w ok 33min)
Czy w rzeczywistości profil pionowy toru (szlaku) jest niezmienny po za jednym odcinkiem (pomiędzy HS, a Lublińcem) ?
--- Koniec cytatu ---
Na pewno nie. Nie pamiętam jak się nazywała stacja zaraz za Herbami Starymi w kierunku Lublińca, ale zaraz za stacją jest pochylenie w górę, 2km przed stacją jest pochylenie w dół i raczej też nie jest ono równomierne. Przed samym Lublińcem zaraz za Podg też jest lekki załom góra->dół. Nie ma tam jakichś stromych pochyleń, ale na filmiku można wyczaić zmianę pochylenia.
Najlepszym wyjściem jest zobaczyć w archiwa PLKi czy nie ma jakichś starych pdfów dotyczących rewitalizacji toru nr 2 i obadać profil linii.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej