Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Uruchomienie symulatora z określoną nastawą hamulca
youBy:
--- Cytat: Anrej w 31 Grudnia 2012, 22:25:51 ---Jak już chcemy być tacy precyzyjni, to do każdego skladu należałoby obliczyć procent masy hamującej.
--- Koniec cytatu ---
Którego każdego? Jeśli chodzi o podane przez Mihaua, to dotyczą one tych samych pojazdów…
--- Cytat: Anrej w 31 Grudnia 2012, 22:25:51 ---To skąd wiadomo jaka jest masa hamująca.
--- Koniec cytatu ---
Z napisów na wagonie/tablicy przestawczej.
--- Cytat: Anrej w 31 Grudnia 2012, 22:25:51 ---Sprawdziłem:
Klawisz 3 czwarta pozycja kranu hamulca: cylinder 0,40MPa, PG 0,34MPa
Klawisz 8: cylinder 0,40MPa, PG 0,28MPa
Hamowanie nagłe: cylinder 0,40MPa
W pliku *.chk jest zaaplikowane maksymalne ciśnienie w cylindrze 0,39Mpa. Dlatego nie ma potrzeby obniżać cisnienia w przewodzie głównym poniżej 0,34MPa.
--- Koniec cytatu ---
To jest dosyć oczywiste, aczkolwiek nagłę powoduje szybszy spadek ciśnienia w przewodzie.
--- Cytat: MichałŁ w 01 Stycznia 2013, 09:07:22 ---
--- Cytuj ---O ile masę pociągu można wyznaczyć, choćby masę netto z pliku *.chk. To skąd wiadomo jaka jest masa hamująca.
--- Koniec cytatu ---
Przecież wartości masy hamującej na tablicach przestawczych nie są brane z zadka. Na masę hamującą są odpowiednie wzory gdzie na podstawie masy i drogi zatrzymania wyliczana jest masa hamująca.
--- Koniec cytatu ---
Czasem można też z nacisku klocka.
Dodano: 01 Stycznia 2013, 13:42:40
--- Cytat: popatrz w 01 Stycznia 2013, 13:39:35 ---Kiedyś sam się zastanawiałem idąc obok składu "prawie" identycznych Eaosów, dlaczego mają różne masy hamujące - zwróciłem uwagę, że te wagony, choć tego samego typu miały różne masy. Czy ktoś zna wzór na którego podstawie wylicza się masę hamującą konkretnego wagonu?
--- Koniec cytatu ---
Jesteś pewien, że one były tego samego typu? Węglarki Cargo akurat mają to równo zrobione (poza 401/408W).
popatrz:
To były 408mki, ale fakt że mogły być różne i nie zauważyłem. Część z nich miała przemalowane masy własne na np. 20760, 21000, 19300... Ciekawi mnie jednak jak na podstawie masy własnej, ładowności i (...) wyznacza się masę hamującą.
youBy:
To mogły być 408, a mogły 401, są wagony które mają na jednej tabliczce napisane 408W, a na drugiej 401W. Przemalowane masy własne to wynik ważenia. Poszycie czy podłoga się zużywa, nieco inne wyposażenie (rodzaj drzwi, zderzaki) i już mamy dosyć duży rozrzut mas.
Kwestia masy hamującej (zwłaszcza w przypadku wagonów, które przeżyły dwie reformy…) jest dosyć zawiła. Wg pobieżnych ustaleń są dwa zestawy 20/55@58 oraz 24/48@40. Pierwszy pasowałby do 401W (na próżnym conajwyżej masa własna, masa przestawcza aż 58 z powodu intensywności hamowania nie większej niż 85%), drugi do 408W (na próżnym ponad 100%, masa przestawcza tylko 40 z powodu procentu masy hamującej na ładownym nie większego niż 120). Oczywiście oba wagony są wyposażone w dźwignię 27/54/90, co daje przełożenie 3,43 na próżnym i 12 na ładownym ;-) Żeby było ciekawiej, na obu typach można spotkać oba rodzaje tabliczek. Inne wartości to najprawdopodobniej radosna twórczość zakładów naprawczych (np. ostatnio na Bautzenach naklejają P 34t, chociaż na tablicy jest wyraźnie napisane 43…).
Masa hamująca nie jest korygowana indywidualnie dla każdego wagonu, powinna być stała w obrębie jednego typu.
Dodano: 01 Stycznia 2013, 14:27:44 A czy mówiłem, że powstałe z 408W wagony 430W z pneumatyczną zmianą p-ł mają tę samą dźwignię (w tym wypadku bez pierwszego sworznia), co daje przełożenie 12 na ładownym i masę hamującą 24/52@44?
Anrej:
--- Cytat: MichałŁ w 01 Stycznia 2013, 09:07:22 ---Przecież wartości masy hamującej na tablicach przestawczych nie są brane z zadka. Na masę hamującą są odpowiednie wzory gdzie na podstawie masy i drogi zatrzymania wyliczana jest masa hamująca.
--- Koniec cytatu ---
Rewidentowi wagonów tez byś powiedział, ze są odpowiednie wzory według których oblicza się masę hamującą. Sa podane na tablicach przestawczych, ale ja tokowych nie mam.
--- Cytat: popatrz w 01 Stycznia 2013, 13:39:35 ---Kiedyś sam się zastanawiałem idąc obok składu "prawie" identycznych Eaosów, dlaczego mają różne masy hamujące - zwróciłem uwagę, że te wagony, choć tego samego typu miały różne masy własne. Czy ktoś zna wzór na którego podstawie wylicza się masę hamującą konkretnego wagonu?
--- Koniec cytatu ---
Też nie spotkałem takiego wzoru. W praktyce korzysta się z gotowców przy obliczaniu masy hamującej.
--- Cytat: youBy w 01 Stycznia 2013, 13:40:57 ---
--- Cytat: Anrej w 31 Grudnia 2012, 22:25:51 ---Jak już chcemy być tacy precyzyjni, to do każdego skladu należałoby obliczyć procent masy hamującej.
--- Koniec cytatu ---
Którego każdego? Jeśli chodzi o podane przez Mihaua, to dotyczą one tych samych pojazdów…
--- Koniec cytatu ---
Myślę że jasno się wyrażam. Jak zestawiamy skład to należałoby ustalić masę hamującą a to wiążę się z prędkością maksymalną
--- Cytat: youBy w 01 Stycznia 2013, 13:40:57 ---
--- Cytat: Anrej w 31 Grudnia 2012, 22:25:51 ---To skąd wiadomo jaka jest masa hamująca.
--- Koniec cytatu ---
Z napisów na wagonie/tablicy przestawczej.
--- Koniec cytatu ---
To to wiem. Tylko jak to się ma do symulatora. W symulatorze nie ma podanych mas hamujących wagonów.
youBy:
1) Jak masz wagon, to masz tablicę i masz podaną wartość. Jeśli jej nie ma, przyjmujesz zachowawczo zgodnie z instrukcją.
2) Nie ma takiego wzoru. Bada się jeden bądź kilka egzemplarzy danego typu i przyjmuje dla całego typu.
3) Dla nowych scenariuszy jest takie coś robione.
4) Jak model jest zły, to nie ma. Nowe węglarki mają właściwe. W razie czego napisz, które typy wagonów Cię interesują, to coś mogę wygrzebać ze swoich danych.
Dodano: 02 Stycznia 2013, 01:09:49 Wstępna lista wagonów w załączniku.
Dodano: 02 Stycznia 2013, 12:11 Znalazłem zapiski dotyczące 401K (Gags-t). Zaktualizowana lista w załączniku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej