Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Przejście z kabiny A do kabiny B
matek123:
Zakończyłeś manewry, wyjeżdżasz na szlak, więc sygnalizatory manewrowe Cię nie dotyczą.
SKP:
--- Cytat: Przemek w 05 Grudnia 2011, 10:45:36 ---Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, co oznacza radiowy komunikat "dwójka jest zamknięta", który słyszę po doczepieniu wagonów do lokomotywy, ale jeszcze przed pojawieniem się sygnału zastępczego. Następnie słyszę, że "pośpieszny będzie przejeżdzał po waszej lewej stronie". Domyślam się, że chodzi o mój skład, natomiast nie wiem, o kogo chodzi kiedy pada słowo "wasza" lewa strona.
--- Koniec cytatu ---
Tor numer 2 jest zamknięty, a pośpieszny (czyli nasz skład) będzie przejeżdżał po lewej stronie pociągu sieciowego stojącego właśnie na torze numer 2 (na łuku za stacją).
jageer:
--- Cytat: Przemek w 05 Grudnia 2011, 10:45:36 ---Potem przejeżdżam pierwszy semafor i widzę semafor karzełkowy świecący na niebiesko - z tego, co wyczytałem mam czekać aż zacznie świecić na matowo. Czekam więc i czekam, ale nic się nie dzieje. Zdecydowałem się dopisać to wszystko do tego wątku, bo nadal wałkuję trasę zwierzyniecką - pociąg pośpieszny.
--- Koniec cytatu ---
Białe matowe ;) Tak jak pisali poprzednicy, jak robisz manewry - interesują cię sygnały manewrowe, jak jedziesz jako pociąg - nie interesują Cię. Sz jest podany jako sygnał dla jazdy pociągowej
Nawigacja
Idź do wersji pełnej