Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Brak W16 na lini 53

<< < (2/5) > >>

AtapiCl:
Ta trasa to fikcja. Czysta fikcja.

MaciejM:
Jedyną realną scenerię, jaką posiadamy to właśnie jest odcinek Cz. Stradom - Ozimek. Reszta, mimo że zastosowane są takie same nazwy stacji, nie odpowiada sytuacji realnej. Nie wiem, czy czasem Manewrowo nie odpowiada stanowi realnemu? Gdzieś czytałem, że układ torowy jest podobny do okolic Suwałk?

darekocur:
Wiem że fikcja tylko ktoś wspomina o znajomości szlaku to wydawało się jakby coś z realizmu było...
Co do innej scenerii w Krzyżowej nie ma podanej prędkości szlakowej, na google wyszukałem że "podobno" jest to 80km/h ale nigdzie ile konkretnie ona wynosi.
Odnośnie składu (żeby nowego tematu nie zakładać) - odhamowany, manometr na "0" i trzyma, ruszyć nie można, albo hamuje, przechodzenie do drugiej kabiny, spuszczanie powietrza, napełnianie i ponowne upuszczanie nic nie daje, ani odczepianie od składu i powtarzanie całej akcji od nowa.

1. Regulamin, obowiązki: punkt 16.
2. Zdania, zaczynamy od wielkiej litery, proszę poprawić temat, prawie wszystkie posty, uwzględniając uwagę w punkcie pierwszym.
3. Występuje to zbyt często, dlatego proszę zwrócić szczególną uwagę na powyższe uwagi.
4. Proszę pamiętać o: Regulamin, zakazy punkt 26.

REWIZOR

Benek:

--- Cytat: darekocur w 29 Listopada 2011, 07:21:11 ---wiem że fikcja tylko ktoś wspomina o znajomości szlaku to wydawało się jakby coś z realizmu było...

--- Koniec cytatu ---
Ja wspominałem. MaSzyna to symulator, stara się odzwierciedlić prace maszynisty. Każdy maszynista posiada znajomość szlaku. W przeciwnym wypadku musi prowadzić pociąg ze zmniejszoną szybkością (bodajże 40 km//h). Wszystkie te informacje znajdziesz w instrukcjach kolejowych, więc jeśli Ci tylko zależy, to sobie poczytaj.

--- Cytat: darekocur w 29 Listopada 2011, 07:21:11 ---Co do innej scenerii w Krzyżowej nie ma podanej prędkości szlakowej, na google wyszukałem że "podobno" jest to 80km/h ale nigdzie ile konkretnie ona wynosi.

--- Koniec cytatu ---
W Krzyżowej masz wskaźniki W27 (prędkości drogowe) przy wyjazdach na szlaki oraz są też rozkłady jazdy dla każdego pociągu, w których masz podane prędkości rozkładowe. Nie ma więc potrzeby szukać w internecie informacji na ten temat, wystarczy przeanalizować to co jest w PC2010...

--- Cytat: darekocur w 29 Listopada 2011, 07:21:11 ---Odnośnie składu (żeby nowego tematu nie zakładać) - odhamowany, manometr na "0" i trzyma, ruszyć nie można, albo hamuje, przechodzenie do drugiej kabiny, spuszczanie powietrza, napełnianie i ponowne upuszczanie nic nie daje, ani odczepianie od składu i powtarzanie całej akcji od nowa.

--- Koniec cytatu ---
Mało rozumiem z tego co napisałeś, ale może Ci bezpiecznik "wywaliło"? Podałeś za mało informacji.

darekocur:
Bezpiecznika nie uszkodziło, dodaje mocy, daje piasecznice, hamulec daje na pozycje 4 potem 9 i na przemian, odluźniam, lokomotywa siłuje się a skład trzyma, z nastawnikiem muszę zejść do zera bo przepale bezpiecznik.
Czasem jak dodaje mocy i na przemian stosuje 4 i 9 udaje się powoli ruszyć, ale w czasie jazdy muszę mieć cały czas na 9 bo w 4 pozycji mi stopniowo zwalnia - hamuje, nie we wszystkich zadaniach i składach tak jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej