Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Sceneria w 3ds Max - niewyjaśnione kwestie

<< < (39/138) > >>

ISDR:
Chodzi Wam o 6-9-9? Ten model jest za wysoki.

Quark-t:
Raczej ten: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,11195.msg107550.html#msg107550

ISDR:

--- Cytat: ISDR w 22 Czerwca 2011, 20:14:21 ---Tak przeglądam plik export.scn i mam pytanko. Zastosowaliście model podsypki 0.6 0.9 0.9, który odpowiada wymiarom toru nowiutkiego. Na bocznicach i torach innych niż zasadnicze nie spotkacie takiego modelu podsypki a tym bardziej na takiej długości scenerii. Wczoraj obmierzyłem podsypki i wysokość wychodzi tak: nowy: ~0.6 , taki 15-letni: 0.3-0.4, ok 40-letni: ~0.1.
Może warto by było ujednolicić model podsypki bo wysoki jest nie wygodny. Np. na torach zamkniętych można by zmienić teksturę na jakieś zdewastowane tory i posadzić trawę. Najlepiej dać coś po środku i ewentualnie TexWidth zmienić na 1.0.

--- Koniec cytatu ---
Wysoki(nowy) tor jest niepraktyczny. Chociaż wydaje mi się, że exe umie przejść z podsypki A do B tylko trzeba by wtedy kombinować ostro z terenem.

Ra:
Tymczasowo można przejść na profil 0.2 0.9 0.9. Tekstury będą te same co na 0.6 0.9 0.9, a nie trzeba będzie przerabiać terenu w istniejących sceneriach.

firleju:
Ja proponuję zrobić opcję generowania takiej lub takiej podsypki. Wtedy będzie można projektować linie po remoncie i linie "zarośnięte".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej