Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Sceneria w 3ds Max - niewyjaśnione kwestie
surgeon:
--- Cytat: Rozi w 07 Grudnia 2011, 18:30:09 ---Hejka. Tak się zastanawiam nad sensem tworzenia własnych modeli. Właśnie skończyłem konwersję modelu z Google SketchUp i powiem że po 1.5h godziny efekt jest niezły :) I to taki model dosyć skomplikowańszy. A budynki to pewnie 30 minut roboty i już :)
--- Koniec cytatu ---
Na modele ze sketchupa chyba trzeba mieć pozwolenie autora. A konwersja tychże może przyprawić o ból głowy. A potem jeszcze trzeba na nowo oteksturować. ;)
CTL:
Mają coś takiego jak poniżej do importu? Ja myślałem o czymś takim aby zrobić super modele zakładów przemysłowych jak w załączniku.
Benek:
Jak sobie podejrzeć punkty węzłowe odcinków torów? Tzn. który to 1, a który to 2.
EDIT:
Kliknąć na tor -> Modify -> Line -> Vertex -> Show Vertex Numbers.
Quark-t:
--- Cytat: Benek w 08 Grudnia 2011, 11:40:56 ---Jak sobie podejrzeć punkty węzłowe odcinków torów? Tzn. który to 1, a który to 2.
EDIT:
Kliknąć na tor -> Modify -> Line -> Vertex -> Show Vertex Numbers.
--- Koniec cytatu ---
http://eu07.pl/misc/edscen/start.html :)
Benek:
Od jutra wznawiam intensywne prace. Chciałbym zapytać jak wsadzić do scenerii most? Chodzi o fakt, że najpierw zrobię sobie rzekę wraz z korytem o przypadkowej szerokości. Czy będę mógł każdym mostem połączyć brzegi? Innymi słowy czy można mostowi ustalić dowolną szerokość?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej