Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Potrzebne materiały na tekstury do modelu i kabiny SM31
darek71wrc:
--- Cytat: EU07-483 w 14 Marca 2014, 14:13:10 ---Patrząc na zdjęcia to istnieją 3 różne wersje barierek.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie z tym może być problem, bo po modernizacji mogą być inne wymiary niż w starszych wersjach lokomotyw.
Sawi:
Rozumiem. Póki co powstaje wersja ta z z tymi barierkami widocznymi na renderze. Darek pewnie.
EDIT:
Jedyne co mnie przeraża to wykonanie wózka.
up5358:
Witam,
W ramach wzajemnej współpracy proszę o nadsyłanie zdjęć na tekstury dla SM31 (Fablok 411D).
1. Tekstury szczegółowe wózków: rama (najlepiej w trzech częściach ze wspólnymi punktami bym mógł to połączyć w jeden kawałek)
2. Zdjęcia na tekstury zewnętrzne. Obecnie są zrobione: SM31-102 ze zdjęć @Hanysa, SM31-044 ze zdjęć @Darek71Wrc, oraz SM31-167 z własnych zdjęć. Nie mam już aparatu, więc prośba do Was.
Jeśli autor @Gajor911 jakby trafił na nią i mógłby za dnia powtórzyć te zdjęcia: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,7953.msg365479.html#msg365479 to byłbym wdzięczny. Obecne są słabe, do tego przy fotografowaniu szczegółów została użyta lampa błyskowa. Poszukiwane są zdjęcia "trumienek" w zielonych barwach PKP, SM31-010 w barwach Dolnośląskich Linii Autobusowych, oraz w barwach spółki Pol-Miedź Trans (mają jedną lub dwie sztuki. Nie pamiętam numerów inwentarzowych).
W załączniku SM31-102, oraz poglądówka na 167 (z tego zdjęcia jakoś czoło będę musiał wyciągnąć na teksturę).
Edit: Tradycyjnie proszę osoby chętne o zapoznanie się z tematem, jak fotografować na tekstury, by materiał był przydatny. Link jest w podpisie. Zdjęcia możecie tutaj w temacie załączać.
Sawi:
Zdjęć troszkę mamy. Właśnie znalazłem u siebie na kompie foty podesłane mi jakieś dwa lata temu śmiało nadające się na tekstury. Przy okazji podczas ich oglądania zauważyłem, że w SM31 są dwa typy ostoi. Jedne są gładkie, a drugie z tymi wcięciami. Tak więc będą musiały powstać dwa modele.
up5358:
No to mamy trochę materiału. W takim razie proszę się skupić na trumnach prywatnych przewoźników w ich barwach (PMT, DLA, itp).
Z tego co wiem, to te PMT się kręcą w rejonie stacji Lubin Górniczy. Ta DLA to pewnie codziennie może być w różnych rejonach kraju. Koniecznie dwa boki i przynajmniej jedno czoło, ewentualnie jakieś szczegóły pojazdu charakterystyczne dla danego przewoźnika.
Pomocnym Bóg zapłać (w dzieciach).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej