Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Ukryte funkcje w MaSzynie?

(1/5) > >>

ET22_RULZ:
Zakladam te ankiete z ciekawosci, czy uzytkownicy maja swiadomosc o byc moze ukrytych funkcjach MaSzyny. W tym konkretnym przypadku mowa o plynnej regulacji wzbudzania pradnicy w trybie manewrowym na SM42. Zakladam, ze jest to "ukryta" funkcja, poniewaz przelacznikowi trybu manewrowego (f/F) oraz potencjometrowi regulacji wzbudzania (/ *) nie sa przypisane odpowiednie animacje, a w zasadzie mozliwosc ich animowania nie jest zawarta w exe. W tym watku prosilbym rowniez o propozycje innych "ukrytych", badz zapomnianych funkcji symulatora.

Benek:
Ja o tym nie wiedziałem dopóki nie przeczytałem readme.html z PC2010 nad którym Libertyn89 spędził mnóstwo czasu, a jak zwykle zostało to niedocenione i olane, co można było zobaczyć po tematach dotyczących pomocy. To bardzo przykre, wręcz "żalowe" jak mówi młodzież.

klimczok_mk:
Ja również o tym wiedziałem, ponieważ przeczytałem readme.html z PC2010 zanim zacząłem grać, by sprawdzić czy są jakieś nowości w sterowaniu lokomotywami itp.

szczawik:
Proponuję zajrzeć do pliku eu07.ini , znajdującego się w katalogu głównym symulatora. Znajdziemy tam między innymi sterowanie diodami klawiatury. Caps Lock odpowiada za CA/SHP, Scroll Lock za jazdę na oporach rozruchowych. Innym interesującym parametrem jest zmiana czułości myszy (osobiście uważam że domyślna czułość jest zbyt wysoka). Parę osób jest pewnie ciekawa, jak zrobić poświatę lamp semaforów. Wchodzimy do folderu textures/sem/light_noc , kopiujemy pliki i zamieniamy z plikami z textures/sem/ .

MaciejM:
Linijka czułości myszy:

--- Cytuj ---mousescale 3.2 0.5   // czulosc myszy, mozna dawac ujemne dla invert mouse, default: 3.2 0.5
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że pogrubione dwie wartości odpowiadają za ruchy góra/dół i lewo/prawo? Moje pytanie która wartość odpowiada czemu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej