Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

3dsmax-zbliżenie przedmiotu

<< < (2/3) > >>

krzyk4m:
Wal na gg jak czegos potrzebujesz: 4717912
A przyblizac najlepiej wzgledem calego obiektu a nie rolka myszki, zaznacz obiekt i wcisnij: "z" na klawiaturze :)
------
http://img263.imageshack.us/img263/3930/render1439.jpg

Benek:

--- Cytat: PEKAP w 10 Listopada 2011, 19:58:45 ---Ja ten problem rozwiązuję w ten sposób, że na aktywnym widoku Perspective naciskam na klawiaturze "U" i przechodzi mi do widoku User, gdzie można dowolnie przybliżać.

--- Koniec cytatu ---
A jak to wyłączyć? Mam teraz siatkę w całej przestrzeni, a wcześniej miałem tylko w centrum, co było lepsze, bo było mniej obiektów na jednostkę kwadratową.

EDIT: Wystarczy przycisnąć P jak perspective, a U jak user...

krzyk4m:
User to widok ortograficzny, polecam zapoznanie sie z podstawami grafiki trójwymiarowej, problem ze zblizeniem przedmiotu rozwiazauje sie w opcjach widoku :/ i druga sprawa, po co tak bardzo przyblizac? jesli masz problem z zaznaczeniem obiektu lub poligonów to zrób sobie wiekszy obiekt i go zeskaluj pozniej, trzeba robic z głową pewne rzeczy bo szkoda czasu na zabawe i niepotrzebne klikanie.

szogun:
Bzdura...

Żeby efektywniej powiększyć (bez znikania) używamy nr 5

tyle że przy widoku Perspective będzie w tym miejscu inna ikona (zmiana kąta widzenia).

Benek:

--- Cytat: krzyk4m w 06 Grudnia 2011, 14:31:38 ---druga sprawa, po co tak bardzo przyblizac?

--- Koniec cytatu ---
Zacznij robić konkretne rzeczy do MaSzyny to się dowiesz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej