Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

System operacyjny vs exe

(1/3) > >>

PanMechanik:
Chciał bym się dowiedzieć, które exe najbardziej pasuje i jest optymalne dla systemów: windows xp, windows vista, windows 7 i linux. Czy jest na to jakaś reguła, lub zależność? Na przykład na xp jedno exe działa wydajniej niż na windows 7? Prosił bym o informacje.

Pozdrawiam, Mariusz.

Paczkuś:
Wszystko zależy od sprzętu. Sam system ma niewiele do tego. Na kompie(1280x1024) mam FPS 75(max) i nie spadnie mi na żadnym odcinku w terenie. Jak podłącze do telewizora(1920x1200) to spada mi poniżej 10. Wiadomo, że na win98 będzie ciężko coś ruszyć.

PanMechanik:

--- Cytat: Paczkuś w 23 Września 2011, 17:14:47 --- Wiadomo, że na win98 będzie ciężko coś ruszyć.

--- Koniec cytatu ---
A to wiadoma kwestia. Dlatego a tak historyczny system nie pytałem. Czyli system niewiele ma wspólnego z symulacją ?

szogun:
Podobno symek jest najbardziej na XP, a najgorszym co można zrobić to odpalać symka na Viście. Dużo zależy od sterowników karty graficznej.

PanMechanik:

--- Cytat: szogun w 23 Września 2011, 17:21:51 ---najgorszym co można zrobić to odpalać symka na Viście.

--- Koniec cytatu ---
Bartku tu się mylisz. Ja śmigam na viście już od dwóch lat, na różnych exe i złego słowa na tą kompilację powiedzieć nie mogę. Ani nie przycina, ani nie zawiesza. Ale tu dużą rolę odgrywa pamięć RAM z tego względu, że vista strasznie dużo tego RAMu zjada. Im więcej go jest, tym lepiej. Ja mam 3 GB RAMu i u mnie jest tak jak być powinno.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej