Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Kanał alpha
hejnal:
--- Cytat: "Pit" ---Głupoty gadacie i tyle.(...)W modelu EU07 znajduje sie kabina(...)pokryta tekstura w niskiej rozdzielczosci.
--- Koniec cytatu ---
No kurde przecież właśnie o tym mówiłem!! Ale czemu się wcześniej nie pochwaliłeś że to już jest?? ;)
PS Ta teksturka wnętrza mogłaby być trochę lepiej nałożona ;)
Paul:
Już mi się gdzieś obiło o oczy że Pit takie coś robił. Co do tekstury wnętrza to jak dla mnie OK poza tym płaskim nastawnikiem:)
BTW. Jak tam postęp prac nad nową siódemką? (nikogo nie poganiam:))
Bart:
--- Cytat: "Paul" ---BTW. Jak tam postęp prac nad nową siódemką? (nikogo nie poganiam:))
--- Koniec cytatu ---
A dziękuję zdrowy. Myślę że siódemeczka jest taka śliczna że ciężko oczy oderwać :> 4E skończona, 303E lekka poprawka. Teraz jeszcze kosmetyczne zmiany kabiny i do końca września rusza w trasę :>
Uczcie sie opanowywać kanał alpha bo bez tego ani rusz. Kończy sie era BMP. Tekstura będzie bardzo skomplikowana i to będzie jedyny minus nowej siódemki. Zobaczymy czy znajdzie sie ktoś kto zrobi poradnik fachowy.
Zastanawiam się czy dać adres ze zdjęciami modelu, ale może chwilowo tego nie zrobię. :>
Co do kabiny to nie martwcie się. Będzie małym cudem i może zapomnicie na chwilę o EP09. Może Winger da się namówić jeszcze na mały bajerek w kabince... ale to zobaczycie w swoim czasie.
Co do Ciebie Paul to pamiętam że zrobiłeś tekstury zwrotnic krzyżowych, dałbyś rade zrobić teksturę na zwrotnicę (bocznicową) o wymiarach 25.222 metra i radius 190 ? Mam takich troche na scenerii i nie wyglądają najlepiej
Marcin_EU:
Pewnie juz to pisalem ale znajac zycie nikt juz nie pamieta. Wszystkie silniki 3d sortuja obiekty z niecalkowita alpha wzgledem ich srodkow wiec trzeba je tak robic aby takie sortowanie mialo sens. Juz musialem poprawiac wagon 2klasy z wnetrzem bo oszklone scianki nie byly jak nalezy rozdzielone i mialy w zlych miejscach pivoty.
Krotko mowiac jesli przez jeden polprzezroczysty element ma byc widoczny inny to one musza byc osobnymi obiektami i miec sensownie poustawiane pivoty (w kabinach jesli maja 2stronne szyby to jak najbardziej taki przypadek zachodzi).
Pit:
Marcin_EU: ale zeby przez rozne lokomotywy bylo dobrze widac to pivoty pomoga ?
Paul i hejnal: Jak sie bedzie przejezdzalo obok loka, to sie tego nastawnika nie zauwazy, a jakbym dał kolejna tga z alpha to same problemy by byly. Pozatym to narazie byla wersja testowa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej