Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Kanał alpha
EP08_015:
A ta teksturka w środku musi być? koniecznie. Modele trs2004 nie mają są w środku puste. Przecież nie będziemy specjalnie do środka zaglądać do innych modeli. Oczywiście super by było jakby było coś widać ale czy aż tak konieczne to jest? Może chociaż warto by było zrobić z tym jakieś pruby i ocenic co lepsze czy model jak dotychczas czy model pusty ale z szybami.
Pytanie mam jeszcze jak to jest że w jeździe nocnej z daleka widać światła su45 i eu07 a nie widać ich w innych modelach. Chodzi mi o przednie reflektory.
hejnal:
--- Cytat: "EP08_015" ---A ta teksturka w środku musi być? koniecznie. Modele trs2004 nie mają są w środku puste.
--- Koniec cytatu ---
W przeciwieństwie do maszyny TRAINZY nie uznają modeli bez tekstur. Muszą mięć choćby najbardziej prymitywną tektsure by model został wczytany. Natomiast wśrodku nie są puste. Mają kabinę tylko beż oprzyżądawania czyli to co proponowałem kilka postów wyżej. Jeśli nie zrobisz kabiny choćby w formie pudła to po dodaniu szyb okaże się że model jest w środku przezroczysty. To dlatego możesz patrzeć przez okna w kabinie choć z zewnątrz niema okna tylko jest ściana z nałozoną teksturą okna :). To o czym tu piszę widać idealnie w trybie freefly lub debugmode gdy się przelatuje przez jakiś model.
ABu:
Kurczę, teraz sobie przypomniałem, że obiecałem Pitowi zrobienie czegoś przy szybach... Skleroza :) W każdym razie niewykluczone, że coś takiego jak szyby się jeszcze w tej wersji pojawi. Pozdrawiam i biorę się do roboty.
Cesky Kretek:
--- Cytat: "MatEUsz" ---nalezy tgatollem zrobic kanal alpha. wystarczy dobrze poszukac w internecie a napewno sie znajdzie...
--- Koniec cytatu ---
Ja mam problem - szukam na Googlach i nie ma. Czy ktoś był by tak miły i dał jakiegoś linka?? Ja sam próbuje zrobić właśnie przeźroczystą grafike do MaSzyny ale ni da się. Tak więc pozostaje tylko TgaTool2 ale nie moge go znaleźć. PLZ o link. :(
hejnal:
--- Cytat: "vampirek1" ---Czy ktoś był by tak miły i dał jakiegoś linka??
--- Koniec cytatu ---
http://www.mnwright.btinternet.co.uk/download/tgatl2.exe
Prosze bardzo.
Może to też się przyda ;)
http://www.ts.kolej.szczecin.pl/porady/textura.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej