Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Samoloty na scenerii

<< < (3/9) > >>

szczawik:
Tak, i ma wpisaną maksymalną prędkość 200km ten malucho-autobuso-samolot;D
Po testach na zmodyfikowanym pliku stwierdzam, że samolot działa bardzo dobrze. Poniżej link do filmu z latającym samolotem (nagrywane na laptopie, dlatego taka jakość).

Jak widać nie dał sobie rady z lotem pod górę:) Dodam takie cudeńko na każdą scenerię- pod warunkiem, że ktoś zrobi troszkę lepszy model samolotu.

Ra:
Jeśli miała by być to Iskra, to maksymalna prędkość jest rzędu 700km/h, natomiast trudno jest określić moc silnika odrzutowego w kW. Podaje się na ogół siłę ciągu takiego silnika w niutonach, a moc jest zależna od prędkości samolotu. Czyli jeśli silnik ma ciąg 10.8kN, a samolot porusza się z prędkością 185m/s, to mamy moc rzędu 2MW, nie licząc mocy potrzebnej na utrzymanie samolotu w powietrzu.

Z ciekawostek mogę dodać, że MaSzyna rozpoznaje Param. Category=airplane w CHK, ale nie wiem, czy wiążą się z tym jakieś praktyczne konsekwencje.

szczawik:

--- Cytat: Ra w 02 Września 2011, 17:14:28 ---Jeśli miała by być to Iskra
--- Koniec cytatu ---

Iskra byłaby odpowiednia, po prostu nie ten model- ledwo przypomina samolot [patrz załącznik].

--- Cytat: Ra w 02 Września 2011, 17:14:28 ---to maksymalna prędkość jest rzędu 700km/h
--- Koniec cytatu ---

Na filmie samolot znajduje się na wysokości 50 metrów, prędkość 70 km/h, wysokość jest trochę za mała, prędkość też (rzecz jasna trudno to ocenić po przedstawionym filmie).
Jednak w MaSzynie te samoloty nie latały by na znacznych wysokościach; myślę że nie więcej niż 300m. n.p.m., prędkość też około 300km/h maks.- w końcu chcemy chyba rozpoznawać skrzydła i inne główne części samolotu, a nie widzieć małą kropkę.

Natomiast fizyka powinna być fikcyjna; taka, by samolot wznosząc się nie wytracał przy tym prędkości, jak na filmie.

youBy:

--- Cytat: Ra w 02 Września 2011, 17:14:28 ---Jeśli miała by być to Iskra, to maksymalna prędkość jest rzędu 700km/h, natomiast trudno jest określić moc silnika odrzutowego w kW. Podaje się na ogół siłę ciągu takiego silnika w niutonach, a moc jest zależna od prędkości samolotu. Czyli jeśli silnik ma ciąg 10.8kN, a samolot porusza się z prędkością 185m/s, to mamy moc rzędu 2MW, nie licząc mocy potrzebnej na utrzymanie samolotu w powietrzu.

Z ciekawostek mogę dodać, że MaSzyna rozpoznaje Param. Category=airplane w CHK, ale nie wiem, czy wiążą się z tym jakieś praktyczne konsekwencje.

--- Koniec cytatu ---
To nie jest problem — fizyka typu Dumb z małą siłą pociągową i dużą mocą.

hunter:

--- Cytat: szczawik w 02 Września 2011, 17:39:51 ---Natomiast fizyka powinna być fikcyjna; taka, by samolot wznosząc się nie wytracał przy tym prędkości, jak na filmie.

--- Koniec cytatu ---
ZTCP wystarczy zmienic wartosc tarcia drogi, po ktorej porusza sie samolot.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej