Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nastawnik do kompa !!! :)

<< < (12/38) > >>

filip2h:
Jestem wlasnie w fazie projektowania nastawnika do maszyny. Tylko mam problem z nastawnikiem. Nie wiecie skad mozna wziasc typowy nastawnik(sama kierownice)?? Napisalem juz pismo to dyrektora CM Nowy Sącz o zgode na wziecie paru czesci ze zlomowanej lokomotywy ale spodziewam sie odpowiedzi odmownej lub jej brak. Tak wiec wole sie odrazu zapytac...

mechatronik:

--- Cytat: filip2h w 08 Stycznia 2008, 21:59:34 ---Jestem wlasnie w fazie projektowania nastawnika do maszyny. Tylko mam problem z nastawnikiem. Nie wiecie skad mozna wziasc typowy nastawnik(sama kierownice)?? Napisalem juz pismo to dyrektora CM Nowy Sącz o zgode na wziecie paru czesci ze zlomowanej lokomotywy ale spodziewam sie odpowiedzi odmownej lub jej brak. Tak wiec wole sie odrazu zapytac...

--- Koniec cytatu ---

Weź kierownicę z Żuka identyko jest :).

BTW http://pl.youtube.com/watch?v=k7etQTu1IsY - niestety zdeczka przyciemniony obraz wyszedł :|.

filip2h:
Narazie o innej kierownicy niz nastawnik nie mysle ale jesli prezesz CM Nowy Sącz mnie oleje to... trzeba bedzie dac jednak zwykla kierownice.

mechatronik:

--- Cytat: filip2h w 08 Stycznia 2008, 22:29:19 ---Narazie o innej kierownicy niz nastawnik nie mysle ale jesli prezesz CM Nowy Sącz mnie oleje to... trzeba bedzie dac jednak zwykla kierownice.

--- Koniec cytatu ---

Po części nie rozmiem Twojego toku myślenia... . Zakłady które robiły kierownice do Żuków robiły też "koła " do nastawników. To to samo... . Jak znajdę kabelek do aparatu to podeślę fotkę mojego.

A oto moje koło nastawnika :):

niestety kapselek był dobierany :( ale to nie jest żaden minus :D.

RooteK:

--- Cytuj ---GW widzę, iż lubisz komplikować sprawy, ale to twój problem.
--- Koniec cytatu ---

No ale to co proponujesz zrobić?
Mogę zastosować tylko technike komunikacji przez klawiaturę.
Sam juz nie wiem, czy myśleć nad jakąś mechaniką czy czymś innym :|

W moim pomyśle co był na początku to pętelka to rączka nastawnika. Lewy plus to zasilanie z klawiatury podpięte pod blaszkę. Blaszka jest pochylona i zależnie jak przekręce nastawnik przeskoczy górą lub dołem ząbka zwierając styk klawisza + albo - . WIem, że trzeba podać tylko jeden impuls, więc właściwe pozycje nastawnika były by pomiędzy "ząbkami"

Wymyśl cos lepszego :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej