Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nastawnik do kompa !!! :)

<< < (31/38) > >>

filip2h:

--- Cytuj ---Z tego co wiem, to w krakowskiej szopie raczej nic mi nie "dadzą", tylko zażądają sumy. Chociaż można spróbować (o ile w EU06 stojących na pocięcie cokolwiek zostało).
--- Koniec cytatu ---

Ja napisałem pismo do dyrektora PKP CARGO w Nowym Sączu z prośbą o udostępnienie mi paru części i napisałem z jakiego powodu.
Po paru dniach dostałem pismo że muszę się zgłosić do naczelnika działu napraw taboru na szopie, a on już o wszystkim wiedział i tylko sobie złożyłem zamówienie. Bardzo chętnie załatwili mi hebelkowe przełączniki, lampki kontrolne, przyciski wyłączników szybkich, czuwak, rączkę od Oerlikona no i oczywiście nastawnik. Przed świętami byłem ponownie u naczelnika z pytaniem czy nie dało by się załatwić jeszcze przełącznika do syreny z obudową, rączki od bocznika oraz nastawnik kierunkowego. Powiedział że niema problemu. Radze też napisać pismo, a o ile mi wiadomo na szopie w Krakowie Prokocimiu dyrektorem jest Terczyński, który sam jest miłośnikiem kolei, tak wiec jeśli by się mu wytłumaczyło co i jak, na pewno by załatwił koło od nastawnika i nie tylko.
Pozdrawiam!

ST44-003:
Mogę mieć do ciebie prośbe o podanie argumentów jakie do niego wysłałeś? Bo w sumie ciekaw jestemczy to się uda :)
A, ten list wysłać na Półłanki 1?

EDIT: Czy jak zmontuje taki pulpit z oryginalnych części to podepne taki nastawnik do kompa?

RooteK:
Nie wiem jak z kolumną nastawnika, a;le przełaczniki przez jakąś elektronike by dawały impulsy, na_pewno

Czy to jest napisane po polsku? Iwan

filip2h:

--- Cytuj ---Mogę mieć do ciebie prośbe o podanie argumentów jakie do niego wysłałeś? Bo w sumie ciekaw jestemczy to się uda :)
A, ten list wysłać na Półłanki 1?
--- Koniec cytatu ---
Po prostu napisałem co potrzebuje, i dlaczego... ze robie pulpit sterowniczy do symulatora kolejowego i te części są mi niezbędne. A na jaki adres wysłać to nie wiem, bo ja wysyłałem pismo do CARGO u siebie w Nowym Sączu. Pamiętaj żeby jak najwięcej dyplomatycznie napisać.
Pozdrawiam!

mechatronik:
Witam (po krótkiej przerwie)  :).
Co do wcześniejszych pytań to:

1. Kierownica pochodzi od Żuka :) -identyko trzaskali do elektrowozów tyle że niekiedy miały inne kapsle.
2. Hebelki robione własnoręcznie.
3. Lampki kontrolne są "oryginalne" (sterownicze), ale tu małe wyjaśnienie/pytanie. Kiedy doczekam się czasów kiedy młodzi miłośnicy kolei zrozumieją, że nie są to "kontrolki z elektrowozu" lub "do elektrowozu"  a standardowe używane dawniej w szafach sterowniczych i innych urządzeniach gdzie były potrzebne?. To samo tyczy się przycisków i przełączników. Prawdę powiedziawszy elektrowóz to najzwyklejsza szafa sterownicza z silnikami i na kołach, plus z odpowiednimi zabezpieczeniami i dodatkami.
Dlatego w lokomotywach możemy spotkać:

-kontrolki sterownicze (zwane dawniej przez automatyków kwadracikami, szybkami, szklanymi  oczkami,...)

-przyciski sterownicze (te "nowsze" z metalowymi obwódkami to typ NEF-30)

-sterownicze przełączniki hebelkowe (typu " Z " ale ten typ chyba już nigdzie nie widnieje bo weszły nowe normy i musieli je przemianować :/ )

A hamulce to nic innego jak zawory pneumatyczne z przesterowaniem ręcznym :).

Pozdrawiam serdecznie :).

EDIT

--- Cytuj ---Btw. ja żadnej kierownicy Tobie nie dawałem :]
--- Koniec cytatu ---
;).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej