Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

SZOPA TRACK... JAK ZROBIC TORY

(1/4) > >>

łukasz:
JAK ZROBIC TORY W TYM CHOLERNYM PROGRAMIE SZOPA TRACK VIEVER??????!!!!!!

Marcin E2rD:
Bez cracka nic nie zdziałasz...

[%sig%]

koltom:
Marcin E2rD napisał(a):

> Bez cracka nic nie zdziałasz...
>

No, musisz sciagnac go z www.microsoft.com/antypiracy podajac dokladnie swoje dane osobowe, adres i odpowiedziec na pytanie o ktorej mozna zastac Cie w domu :)))))))))))

A tak powaznie - nie rozumiesz co znaczy slowo Viewer (swoja droga zle napisales), przeciez to progam do PODGLADU a nie do edycji, inaczej nazywal by sie Szopa Track Editor :)

Jesli chcesz zrobic tory to musisz miec 3d studio max ver. 4 lub 5 (ew. gmax), i skrypty.

[%sig%]

Dżyszla:
Dzięki koledzy za całkiem słuszne wskazówki dla łukasza

Ale ja już też nie wytrzymuję i muszę to powiedzieć:
SHLAG MNIE TRAFIA!!!
20 razy już tłumaczyłem i pisałem, że program nie robi żadnych torów, a wciąż pojawiają się na niego bluzgi. Nie wiem co mam już robić. Normalnie ręce o(d)padają.

[%sig%]

Krzysztof Paziewski:
Po pierwsze chwała dla Dżyszli za zrobienie tego programiku, bo bez niego to bym chyba się za...   ...męczył :) robiąc eventy dla własnych pociągów. W toku użytkowania nasunęło mi się kilka propozycji co do rzeczy które można by w nim ująć i w ten sposób ułatwić pracę tworzycielom pociągów i eventów.
Oto one:
- sygnalizacja - naprawdę przydała by się taka lista właściwości dla semaforów i innej sygnalizacji, jaką zrobiłeś dla torów i zwrotnic (oczywiście dobrze by było widzieć je też na mapie). Mogła by zawierać następujące dane: nazwa semafora, aktualny stan (choć narazie to chyba nie potrzebne bo wszystkie są uruchamiane z położenia S1), odcinek toru z eventem sem_info lub sem_distinfo (chyba tak się to pisze - piszę z pamięci), współrzędne położenia, rotację, literę oznaczenia.

- druga sprawa dotyczy zwrotnic - czy na mapie można by pokazać kierunek ich domyślnego położenia?

- czy w okienku właściwości można by dodać trzy pola pokazujące nazwy eventów typu: event0, event1, event2 przypisanych do tych torów.

Na razie tyle :) - oczywiście zdaję sobie sprawę, że chcieć nie zawsze znaczy móc, ale myślę, że koledzy zgodzą się, że takie modyfikacje będą przydatne.

Pozdrawiam!

[%sig%]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej