Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafory
mechatronik:
Ciekawi mnie jedna rzecz. Jadę ciężkim pociągiem (załóżmy 80 km/h) tarcza miga mi na pomarańczowo (40 albo 60 km/h na wjazdowym) -kawałek dalej za To wdrażam hamowanie, z pewnej odległości widzę S10a albo S11a. Na liczniku mam 60km/h, podjeżdżam do semafora a tam podświetlony W21 na 80 km/h… Jak dla mnie to brakuje jakiegoś powtarzacza tej prędkości przy To czy ostatnim samoczynnej. O ile jak ktoś jedzie z lekkim pociągiem to nie ma sprawy, ale jak na haku jest 3kt i więcej to już opóźnienia w ponownym uzyskaniu osiemdziesiątki są znaczne. Wskaźniki pokroju W24, W19, W20 no i W21 mają to do siebie, że za dnia są kiepsko widoczne… Bardzo mi się podoba w sygnalizacji Czeskiej to, że mamy światła wolno i szybko migające co sygnalizuje różne prędkości. Niestety jak patrzę na naszą PLKę i to co się dzieje uważam, że doprowadziłoby to do niejednej katastrofy (kto jeździ to wie jak czasem potrafią migać światła na tarczach czy semaforach ;) )
klimczok_mk:
Wydaje mi się że dyżurny ruchu nie podświetlił by wskaźnika W21 na 80 km/h gdyby na semaforze wyświetlił S10a bądź S11a ponieważ brakowało by jakiejś spójności pomiędzy wskaźnikami W21 tu mamy 80km/h a na semaforze zapala nam się do 60km/h.
Benek:
Mylisz się. Po to właśnie jest ten wskaźnik.
mechatronik:
--- Cytat: klimczok_mk w 12 Października 2011, 21:01:03 ---Wydaje mi się że dyżurny ruchu nie podświetlił by wskaźnika W21 na 80 km/h gdyby na semaforze wyświetlił S10a bądź S11a ponieważ brakowało by jakiejś spójności pomiędzy wskaźnikami W21 tu mamy 80km/h a na semaforze zapala nam się do 60km/h.
--- Koniec cytatu ---
Instrukcja wyraźnie mówi, że jak jest W21 to jazda w kierunku zwrotnym może się odbywać z prędkością większą jak 40km/h (swoja drogą po co do PC jest wrzucona Ie-1?). Teraz kolejna rzecz odnośnie Twojej wypowiedzi. Twoim zdaniem kiedy podświetli się ten wskaźnik jak na semaforze mamy tylko pomarańczowy pas?
klimczok_mk:
No to może zapalić W21 wtedy gdy na semaforze wyświetli S2.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej