Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Lxd2
EU07-483:
--- Cytat: "dj_awj" ---(...)
bo złomiarze ją rozkradają a ja niechcę być świadkiem
--- Koniec cytatu ---
No to terz zwątpiłem. Skoro złomiarze rozkradaja to moze wypadało by odpowiednie służby o tym powiadomic. Skoro jestes Miłośnikiem Kolei to los wąskotorówki nie powinien Ci być obojętny...
dj_awj:
Podobno jest klub miłośników wąskotorówki
niech oni się tym zajmą
Cesky Kretek:
--- Cytat: "dj_awj" ---nalerze do ludzi którym udało ściągnąć g-maxa
i nie wklepywałem besęsownych postów
--- Cytuj ---skrypty niedziałają
--- Koniec cytatu ---
wiem jak tudno zrobić scenerie bo próbowałem,
nawet zrobiłem ale utknołem na trawie.
--- Koniec cytatu ---
Napisz do mnie na Gadu-Gadu. Chętnie pomogę :).
hunter:
--- Cytat: "dj_awj" ---W koszalinie na ulicy kolejowej (koło stacji pkp) jest stacja wąskotorowa
stoi tam międzyinnymi lokomotywa MBxd2-303
--- Koniec cytatu ---
Nie lokomotywa a jej wybebeszony wrak!! Tam już jest wszystko rozkradzione i zniszczone, a zdjęcia z tego linku są stare.
A tory urywają sie zaraz za Koszalinem (był to szlak Koszalin-Świelino-Bobolice)
Pzdr.
jaras:
Witajcie.
--- Cytat: "dj_awj" ---W koszalinie na ulicy kolejowej (koło stacji pkp) jest stacja wąskotorowa
stoi tam międzyinnymi lokomotywa MBxd2-303 (kliknijcie
tu)
--- Koniec cytatu ---
Świetne zdjęcia. Zerknijcie sobie jeszcze na moje zdjęcia stacji Koszalin Wąskotorowy umieszczone tutaj (Wspaniała strona z Bazą Kolejową). Wpiszcie tam w wyszukiwarce: "Koszalin" i pokażą się stacje na terenie Koszalina, w tym Koszalin Wąsk. Fakt faktem, że moje zdjęcia też są stare.
--- Cytat: "sq1mhv" ---Nie lokomotywa a jej wybebeszony wrak!! Tam już jest wszystko rozkradzione i zniszczone, a zdjęcia z tego linku są stare.
A tory urywają sie zaraz za Koszalinem (był to szlak Koszalin-Świelino-Bobolice)
--- Koniec cytatu ---
Nie do końca jest to prawda. Nie wszystko jest jeszcze tak beznadziejnie zniszczone. Tory zaś nie urywają się zaraz za Koszalinem. Owszem, zdarza się, że są rozkradane, a na ulicy Połczyńskiej zostały zalane asfaltem, ale linia, gdyby trochę ją podreperować wciąż prowadzi przynajmniej do Rosnowa.
Cóż z tego, że Pan Prezydent Koszalinia, Mirosław Mikietyński obiecał rozpoczęcie remontu kolei wąskotorowej? Cóż z tego, że obiecał, że przywróci do "życia" linię Koszalin-Mielno? Skoro teraz wszystko ucichło, a Pan Prezydent wydaje się mieć to wszystko w d... :-(
--- Cytat: "dj_awj" ---myśle rzeby zrobić trasę koszalin i koszalin wąskotorowy
(te dwie stacje są obok siebie)
tory wąskotorówki idą do Rosnowa
--- Koniec cytatu ---
Kiedy zrobi się cieplej, mam zamiar wziąć się za zebranie jak największej ilości materiałów zarówno na trasie Koszalin-Kołobrzeg (również polecam moje zdjęcia w Kołobrzegu na stronie Bazy Kolejowej) - kolej normalnotorowa, jak też Koszalin Wąsk.-Rosnowo - kolej wąskotorowa.
Szczytem moich marzeń jest powstanie tych tras w symulatorze i to według rozkładowo kursujących pociągów (w przypadku wąskotorówki wziąłbym jakiś stary rozkład). Mam już dużo zdjęć, map (materiały z jesieni 2004 r.), rozpoczęty układ torowy stacji Kołobrzeg (można go zobaczyć tutaj). Planuję zrobić rozpiski tras, układy torowe, zdjęcia i inne notatki. Gorzej z narzędziami do pracy - pisałem o tym tutaj :-(. Ale wierzę, że będzie dobrze. Gdyby tak było - zmotywowałoby mnie to do dalszych prac: Koszalin-Białogard, Koszalin-Sławno... Ech...!
Czy ktoś zechciałby mi może w tym pomóc? Już teraz dziękuję Ci, @ Mutopompka za zaoferowanie swojej pomocy. Szkoda, że Ty... mieszkasz tak daleko ode mnie :-). A może jest jeszcze ktoś z moich "rejonów"?
--- Cytat: "Mutopompka mi na GG" ---FPS-ów byłoby 0.00000000000000001
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie :-).
Tylko się Wam tak wydaje, że nic mi się nie chce robić ;-).
A na koniec, jak zwykle wszystkich podrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej