Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Wstawianie słupków kilometrażowych za pomoca RAINSTED?
Ra:
No tak. Oczywiście Podgląd terenu nie jest Edytorem RSF i tam na pewno nie da się wstawić słupków.
ISDR:
Skryptami może spróbuj. Robi się szybciutko, klikasz obok toru i na koniec korygujesz odległość od toru. Skrypt automatycznie wybierze wysokość, obróci względem toru i odliczy odległość(kilometraż) od wcześniej ustawionego słupka. Na razie skrypty liczą tylko kilometraż rosnący. Będę miał trochę czasu to dorobię malejący i aby automatycznie odległość od toru liczył.
pozdze:
Zassałem te skrypty z Twojego podpisu. Użyłem, wstawiłem parę słupków na próbę. I efekt jest taki: ładować się ładują w logu bez żadnych błędów, w pliku.scm też są widoczne. Tylko w scenerii ich jakoś nie widać! ? Może robiłem coś źle. Ja po odpaleniu zakładki: słupki hektometrowe, w wersji 2 wpisywałem po kolei odpowiednią cyfrę w km i odpowiednią cyfrę po przecinku. I następnie za pomocą przycisku: "Wstaw, przejdź do następnego" wstawiałem słupki obok torów. Coś źle robiłem? I jak się używa wersji 1 , bo nie mogę tego rozgryźć. Wstawia mi ciągle ten sam słupek.
I co mam rozumieć przez wyrażenie: 'skrypt automatycznie dobierze wysokość'? Skrypt sam dobierze wysokość położenia słupka w zależności od wysokości na jakim jest sąsiadujące z nim torowisko? Coś mi się nie chce w to wierzyć.
muri:
Może Ci się wstawiły pod ziemią?
pozdze:
Nie. Ale już mniejsza z tym. Ręcznie sobie je wstawię. Przy okazji odkryłem, że te skrypty nie eksportują eventall !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej