Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Passenger Pack No.3
WojTTek:
EN57 zmodernizowane dla SKM mają rozruch chopperowy (stare silniki prądu stałego, przekształtnik DC/DC). Trzeba dodać elementy rezystorów hamowania (?) na dachu wagonu silnikowego. Ogólnie jednostka ok, trochę dziwnie wyglądają gniazda sterowania wielokrotnego. Koledzy z 3miasta zabierzcie głos, szkoda by praca Cesky'ego i Szoguna poszła na marne.
Co do chk. może być zgrzyt, nie wiem jak symulator "widzi" rozruch chopperowy. Cztery jednostki EN57 zostały zmodernizowane w Mińsku, nie mylmy ich z SPOT'ami ani z asynchronami bo jest to coś pomiędzy.
youBy:
Tu jeszcze dużo zależy od tego, jak ma się odbywać sterowanie i jak mają być odgłosy.
Szociu:
Odgłosy z tego, co widziałem po filmach ma jak "zwykły kibel".
WojTTek:
Zapewniam, nie raz jeździłem jako pasażer w tych jednostkach i dźwięki przy rozruchu są zupełnie inne niż przy zwykłym EN57. Nie jest to piszczenie falowników na asynchronicznych kiblach, choppery pracują trochę inaczej jednak różnica co do EN57 jest kolosalna, rozruch płynny, brak szarpnięcia jak w EN57, nie znam się w teorii chk. ale nie wiem czy symulator ogarnie rozruch impulsowy/chopperowy.
MaciejM:
W SPOT-cie @szoguna na pierwszej pozycji nastawnika jazdy skład rusza również łagodnie, bez szarpnięcia. Bawiłem się tym i można przy 100 km/h (nawet więcej) wrzucić nastawnik kierunkowy na ''tył'' oraz wrzucić pierwszą pozycję nastawnika jazdy. Skład będzie hamował silnikiem. Na drugiej wyskoczą nadmiarowe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej