Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Passenger Pack No.3
Cesky Kretek:
Witam ponownie,
dzięki @szogun za słowa uznania, jeśli chodzi o poprawki to będą i tak robione przed oddaniem paczki do testów.
Dziś prezentuję wagon ICC A9mnouz z fotografii podesłanych przez @maacius.
Kolejne tekstury będą 'na dniach'.
P.S.: Jakością screenów proszę się nie sugerować, bo upload sam kompresuje mocno obrazy przez co jest jak jest ;)
Pozdrawiam,
Grzegorz.
Cesky Kretek:
Witam,
kolejna tekstura bazująca na zdjęciach wagonu B11mnouz autorstwa @maaciusa to owoc wczorajszej pracy. W załącznikach screeny.
Pozdrawiam,
Grzegorz.
youBy:
W międzyczasie mógłbyś poprawić kółka w obu teksturach na monoblokowe. Obecnie masz na jedynce obręczowane (charakterystyczne znaczniki), a na dwójce koła od jakiejś lokomotywy (tarcze hamulcowe na powierzchni kół). Myślę, że po usunięciu tarcz już będą się te koła nadawać.
Preki:
No, w końcu ktoś się zabrał za historyczny tabor. Nie ma obecnie w ruchu ani jednego wagonu sypialnego z logotypem "Wars" na burcie i o błękitnych barwach. Acz na drugim wagonie sypialnym okna powinny być inne, gdyż na teksturze widnieją okna polskie które wagon zapewne dostał około 2000 roku w trakcie naprawy. Biały pas też powinien zostać wydłużony. Nie widzę także przycisku dzwonka, wskaźnika zajętości miejsc, oraz uchwytów na numery/tablicę relacyjną.
Natomiast wagon B11mnouz posiada wózki typu GP200, gdyż jest to zmodernizowany Z2B budowy Bautzen.
Cesky Kretek:
Witam,
dzięki za zainteresowanie i komentarze. Jak już pisałem - tekstury będą poddawane poprawkom przed wydaniem ich do testów. Nie mniej jednak opinie i zgłaszane w tej chwili błędy są mile widziane.
Pozdrawiam,
Grzegorz.
EDIT:
Chciałbym jeszcze zrobić teksturę kuszetek w dawnym malowaniu [biały pas przez cały wagon, na środku logo <PKP>] ale nie wiem czy będą materiały. Tekstura WARSowa jest zrobiona od podstaw - logo na burcie zostało odwzorowane i 'przerysowane' przeze mnie do wysokiej rozdzielczości, a następnie zostało wklejone na teksturę. To samo dot. oznaczeń. W teksturach ICC często muszę poprawiać jakość loga na boku wagonu, wtedy również posługuję się oryginalnym logiem ICC w wysokiej rozdzielczości i nakładam na oryginalną teksturę. Efekt jest o wiele lepszy, a nawet przyglądając się nikt nie jest w stanie stwierdzić że to tzw. 'repaint' (Hi-Res).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej