Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Passenger Pack No.3
PanMechanik:
--- Cytat: TheArejon w 22 Lipca 2012, 19:22:11 ---Nagrałem materiał na dźwięki rozruchu Spota SKM trójmiasto. Oba filmy nagrywane w wagonie silnikowym EN57-768, 1116.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego w wagonie silnikowym? Dźwięk powinien być nagrywany możliwie jak najbliżej kabiny maszynisty lub z członu rozrządczego. Czy w kabinie maszynisty w EZTach słychać silniki? Mógł by się ktoś w tym temacie wypowiedzieć?
szogun:
Choćby dlatego że w symku te dźwięki są odtwarzane wyłącznie z silnikowego.
14cinek07:
--- Cytat: TheArejon w 22 Lipca 2012, 19:22:11 ---Nagrałem materiał na dźwięki rozruchu Spota SKM trójmiasto. Oba filmy nagrywane w wagonie silnikowym EN57-768, 1116.
--- Koniec cytatu ---
Rozruch impulsowy, więc chyba przydadzą się w przyszłości....
Hadomik:
--- Cytat: PanMechanik w 23 Lipca 2012, 20:02:56 ---Czy w kabinie maszynisty w EZTach słychać silniki? Mógł by się ktoś w tym temacie wypowiedzieć?
--- Koniec cytatu ---
W EN57/71, ED72 i podobnych (także SPOTach z rozruchem oporowym) w kabinie wogóle nie słychać silników, niezależnie od prędkości. Jechałem wiele razy i słyszałem. I to właśnie razi mnie w naszym symkowym kiblu/spocie (silniki słychać wyraźnie, zwłaszcza przy wyższych prędkościach).
PanMechanik:
--- Cytuj ---W EN57/71, ED72 i podobnych (także SPOTach z rozruchem oporowym) w kabinie wogóle nie słychać silników, niezależnie od prędkości. Jechałem wiele razy i słyszałem. I to właśnie razi mnie w naszym symkowym kiblu/spocie (silniki słychać wyraźnie, zwłaszcza przy wyższych prędkościach).
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, więc odnośnie słów @szoguna ...
--- Cytuj ---Choćby dlatego że w symku te dźwięki są odtwarzane wyłącznie z silnikowego.
--- Koniec cytatu ---
Skoro dźwięki przypisane są dla członu silnikowego, to dlaczego słychać je w rozrządczym?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej