Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Film/tutorial instruktarzowy "Uruchomienie EU07" (Było: Wasze filmy z symkiem w roli głównej)
surgeon:
--- Cytat: Sawi w 24 Czerwca 2011, 00:15:02 ---Zamiast krytykować było udzielić porad i co według Was można było w tym filmiku ulepszyć, a tak nastawiliście się na anty i po filmiku, został usunięty. Nie podoba mi się takie traktowanie.
--- Koniec cytatu ---
Bzdura. Ja napisałem, co jest błędne. Film usunięty i słusznie, bo nadawał się do śmietnika. Może zrobi lepszy, a jak nie, to lepiej niech nie robi.
Każdy zaczyna od rzeczy małych i prostych. Jak ktoś ma zacięcie, to kiedyś stworzy rzeczy wielkie i ważne. Krytyka merytoryczna jest potrzebna, bo służy poprawie jakości. Akceptacja byle czego jest niepotrzebna i szkodliwa. :)
Sawi:
Wszystko ładnie pięknie, ale zrozum to jego początki i ty zapewne też i ja oraz inni z tego forum od czegoś przecież zaczynaliśmy, dlatego mimo wszystko ja doceniam ten filmik.
--- Cytat: Benek w 24 Czerwca 2011, 00:23:58 ---I takich właśnie porad Koledze udzielono. Widocznie stworzy lepszy film, a ten z błędami usunął, by nie mieszać początkującym.
--- Koniec cytatu ---
No oby się nie zniechęcił i mimo wszystko skończył to co zaczął. Życzę mu tego :).
MaciejM:
Z drugiej strony trochę dokładności i wyszedłby wspaniały film instruktażowy.
Sawi:
i widzisz w tym właśnie rzecz. Wystarczyło to napisać, a nie:
--- Cytat: macius5991 w 23 Czerwca 2011, 23:28:36 ---Moim zdaniem na próżno jest w tej chwili robić poradniki tego typu
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: macius5991 w 23 Czerwca 2011, 23:28:36 ---W dodatku takie marne poradniki...
--- Koniec cytatu ---
Oby @mkbrzeg się tak łatwo nie poddał krytyce i pokazał swój kolejny instruktażowy filmik :).
kamils:
Proszę zauważyć, że współczesne skomplikowane symulatory z przeznaczeniem na szerszy rynek wychodzą teraz z wbudowanymi tutorialami na których jest równocześnie instruktarz głosowy, wyświetlany tekst tego instruktarzu, a całość na tle obrazu bezpośrednio z symulatora. Oczywiście w dawnych czasach wystarczał czysty tekst, ale naprawdę człowiek szybciej się uczy obsługi programu widząc, słysząc i jeszcze mogąc równocześnie coś zrobić w programie. Zrobienie takiego wbudowanego w symulator podręcznika jest w tej chwili poza horyzontem naszych możliwości. Ale film podobny do tego zaproponowanego tutaj ma jak najbardziej sens. Warto jednak, aby był zrobiony jak najlepiej.
@mkbrzeg --- mam nadzieję, że nie zniechęciłeś się i postarasz się zrobić ten film jeszcze lepiej --- tak to jest, że jak zrobimy coś samemu i pokarzemy innym, to się okazuje, że można było zrobić lepiej. Nie przejmuj się tym, tylko działaj.
@narzekacze --- wielu z was naskoczyło na kolegę w sposób niemerytoryczny --- poczujcie się upomnieni.
Edit: (po zastanowieniu przez chwilę)
@poklepywacze po plecach --- spora część z wiadomości drugiej strony też wiele do wątku nie wnosi.
Na razie zostawiam wszystko jak jest. Brałem udział w wątku, więc jestem jakby stroną. Może jakiś inny mod uzna za stosowne posprzątać.
A teraz proponuję wrócić to kwestii merytorycznych --- co najlepiej zawrzeć w takim filmiku i jak to przedstawić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej