Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Linia 61 - nowa misja
matek123:
Częstochowa Stradom- Blachownia 120 Blachownia-Herby Stare 50 Herby Stare - Jawrotnica 120 Jawrotnica - lubliniec 100 info z railmap więc może być niekoniecznie aktualne.
Sawi:
@matek tylko ten tego teraz jest akurat jest mowa o lo053 :).
wysek44:
Ignorując wskaźniki z ograniczeniami (np. za Tunelem do 20, w tym miejscu zasuwałem 40) i jadąc 120 lub 100 nieraz przejechałem całą trasę, w ok. godzinę. Ale w realu maszynista nie może sobie pozwolić na takie uchybienia. Bo jednak są prawdziwi pasażerowie, a nie modele+tekstury wagonów na haku.
@matek Ja pomiędzy Jawornicą i Lublińcem jadę 60km/h, na tym zakręcie prucie szybciej to trochę szaleństwo. Ale jeśli masz jakieś uwagi odnośnie L61 to też je zgłaszaj, może coś przy tej scenerii podłubię, jak skończę przy L053.
Sawi:
--- Cytat: wysek44 w 14 Stycznia 2012, 14:07:35 ---Ignorując wskaźniki z ograniczeniami (np. za Tunelem do 20, w tym miejscu zasuwałem 40) i jadąc 120 lub 100 nieraz przejechałem całą trasę, w ok. godzinę. Ale w realu maszynista nie może sobie pozwolić na takie uchybienia. Bo jednak są prawdziwi pasażerowie, a nie modele+tekstury wagonów na haku.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego dobrze by było jakbyś przejechał ten swój scenariusz tak jak należy, czyli przepisowo. jak nie masz na tyle czasu to pauzuj sobie, ale przejedź tak jak należy. Daleko nie trzeba sięgać przykład w Babach, wiadome jak to się skończyło.
wysek44:
Spróbuję. Sądzę, iż to będzie idealny sprawdzian cierpliwości. Akurat na tej nigdy nie jechałem wg. ograniczeń (z wyjątkiem wspomnianych już W27).
--- Cytuj ---Daleko nie trzeba sięgać przykład w Babach, wiadome jak to się skończyło.
--- Koniec cytatu ---
Tak słyszałem o tej katastrofie. Przez ten bałagan w mediach to nie wiem czy mechanik został powiadomiony o zjeździe na bok czy też nie. Choć bardziej ufam wypowiedziom maszynistów i przykładom @mechatronika, który pod jednym z filmów o tej katastrofie napisał kilka sytuacji z życia wziętych (tarcza sobie, a wjazdowy sobie).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej