Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Linia 61 - nowa misja
szczawik:
Przy wstawianiu w4 na scenerię należy go nazwać, przykładowo "Stacyjkowo" (przy tym nazwa musi być unikalna). Nazwa musi być identyczna z tą w rozkładzie. Następnie trzeba przypisać event do toru obok, z nazwą w4 i końcówką " _stopinfo". W tym przypadku będzie to:
--- Cytuj ---event1/2 stacyjkowo_stopinfo
--- Koniec cytatu ---
Ostatnia cyfra we wpisie w4 (obecnie p7) oznacza stronę, z której mają się otworzyć drzwi EZT (1-lewe albo 2-prawe).
wysek44:
Przykładowo:
Mam taki wpis wskaźnika W4
--- Kod: ---include;ip/pkp/w4n.inc;grabowek_lachy_tor1end;19352.7;0.0;2107.92;-90.0;1;1;end
--- Koniec kodu ---
Trochę uciążliwe jest porównywanie współrzędnych, a W4 nie są podpisane w RAINSTED-zie.
Żeby tory na tej stacyjce były podpisane, to bym doszedł co i jak.
Narazie popróbuję jak to wychodzi.
A co mam wpisać w rozkład? Nazwę wskaźnika czy stacji?
Sawi:
W rozkładach jazdy wpisujesz nazwy stacji. Z resztą bardzo fajnie to opisał sam @Ra tutaj http://eu07.pl/forum/index.php/topic,18359.0.html
wysek44:
Taki mały wpis odnośnie prac nad moim scenariuszem.
Posterunek odstępowy pomiędzy Tumlinem i Swoszowicami przerobiony na Odgałęźny, wymiana nastawni na tą z Toporkowa. Zmiana nazw semaforów i tarcz ostrzegawczych na owym posterunku (teraz nazwa na tabliczce semka odpowiada nazwie do wyzwolenia eventu).
I wszystko przedstawia się teraz tak:
--- Kod: ---W KIERUNKU SWOSZOWIC
Semafory E,D,C (w kolejności od lewej do prawej, patrząc w stronę Swoszowic)
--- Koniec kodu ---
--- Kod: ---W KIERUNKU DĘBICY
Semafory A,B (w kolejności od lewej do prawej, patrząc w stronę Dębicy)
Oba semafory 5-komorowe, zamiast 4-komorowych. Chwilowo bez wskaźnika W24.
I niestety pozostaną bez niego...
--- Koniec kodu ---
I to tyle...
wysek44:
Do tej pory bazowałem na wersji l053-sluzba-3-night. Jako, że brutto-posp jest bardziej rozbudowana, to postanowiłem, że na nią się "przesiądę" i tam zacznę nowe eventy. Większa trasa, to i więcej składów powinno wejść. Przy okazji usunę kilka błędów z pliku .scm, czyli przypadkowe skasowanie eventów nazwasemafora_s1.
Jeszcze jakbym wiedział, które tory "przekopiować", aby były dwie drogi:
1. Przez Dębicę Towarową
2. Przez Tumlin
Nawigacja
Idź do wersji pełnej