Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Luźna dyskusja wydzielona z: "Całkowo - CTL"

(1/7) > >>

kurak303E:
A nie można po prostu zrobić realnej stacji, albo w ogóle całej trasy, a nie "coś w deseń"? Najsłabszą stroną symulatora są scenerie... Tak na dobrą sprawę jest tylko jedna rzeczywista trasa, jedna rzeczywista stacja i tylko kilka naśladujących w miarę prawdziwy klimat tras, gdzie moim zdaniem przoduje l053, gdzie jest namiastka prawdziwej służby – wyjazd z lokomotywowni i w miarę długa trasa z sensowną prędkością, bez nadmiaru bajerów w stylu kwadratowych ośmiotysięczników, wielkich jezior i dziwnych magistrali. Zaraz dostanę buty, bo krytykuję, a nic nie robię, ale naprawdę moim zdaniem przy tak dobrze odwzorowanym taborze, na tak wysokim poziomie szczegółów myślę, że można zacząć robić trasy na poziomie tego, czym się po nich jeździ. REALNE trasy. A jeśli nie, to przewalić dobrze przepisy, poznać szlaki, aby fikcyjne trasy trzymały jakiś poziom.

Benek:
Masz rację, jestem podobnego zdania, że robienie nowych lokomotyw na taką skalę jak obecnie jest zbędne. Tworzenie tekstur to już w ogóle paranoja, zwłaszcza do modeli EU07 i ET22. Ja próbowałem swoich sił z maxem i mi się po prostu nie uśmiecha. Wstawianie jakiś słupków hekto jeszcze ujdzie. Na pewno nie będę próbował dalej uczyć się maxa, bo i tak nie ma osób, które piszą scenariusze, a uważam, że te też są bardzo potrzebne w MaSzynie. Skoro to mi jako tako wychodzi, to wolę robić to co już umiem. Co do przebudowy Jarkawek to jest ona potrzebna z kilkunastu powodów. Głównie chodzi o to, by powstawiać tam dużo modeli, które w MaSzynie są, ale nie są w ogóle wykorzystane. Na pewno te Jarkawki będą ładniej wyglądać niż obecnie :)

Krzysiek626:
Z całym szacunkiem i wdzięcznością za to, co już zrobiliście i jeszcze dokonacie. Może trzeba się skrzyknąć i zrobić całkiem nową scenerię od początku przemyślaną i odpowiednio wypasioną w scenariusze? W końcu teraz mamy ogromną ilość drobnych dodatków infrastruktury, taboru, nowe exe i najważniejsze – Was – chętnych do pracy!

Benek:
Też kiedyś o tym myślałem. Teraz się przecież tak robi w firmach, że poważne projekty wykonuje się grupach. Każdy się w czymś specjalizuje i ma swoją działkę. Znam jednak userów i wiem że to nie wypali. Ja jestem jak najbardziej za, choć pewnym ograniczeniem dla mnie może być słaby komputer. Istnieje szansa, że to się niebawem zmieni.

hunter:

--- Cytat: kurak303E w 21 Maja 2011, 11:58:41 ---Zaraz dostanę buty, bo krytykuję, a nic nie robię, ale naprawdę moim zdaniem przy tak dobrze odwzorowanym taborze, na tak wysokim poziomie szczegółów myślę, że można zacząć robić trasy na poziomie tego, czym się po nich jeździ. REALNE trasy. A jeśli nie, to przewalić dobrze przepisy, poznać szlaki, aby fikcyjne trasy trzymały jakiś poziom.

--- Koniec cytatu ---
Ja mowie o tym caly czas, dlatego powstaly Rochowice ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej