Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Szkoła eventowa. Co wy na to? Pytania dotyczące eventów.
klimczok_mk:
--- Cytat: Sawi w 08 Lutego 2013, 20:21:55 ---Mnie to akurat mało co bawi, ale fakt faktem masz racje. Pojęcia nie mam skąd takie cyrki.
EDIT:
Znajdzie się ktoś chętny do napisania poradnika? Moim zdaniem to jedna z rzeczy, których brakuje. Wczoraj padł fajny pomysł by zrobić oddzielny dział typu poradniki. Wtedy bez trudów dany user znalazłby tego co potrzebuje. Warto taką opcje rozważyć. Więcej z burzy mózgów trzeba by przetrawić i założyć np nowy wątek, i tak punkt po punkcie wyszczególnić oraz opisać.
--- Koniec cytatu ---
Takowy poradnik można by stworzyć i dać jako przyklejony wątek w TD, jak kilka innych tam jest: mój odnośnie tworzenia skryptów, @Quarka-t odnośnie tworzenia tekstur *DDS.
Sawi:
Nie nie. Żaden przyklejony. To miałby być nowy dział o nazwie poradniki i tam właśnie znajdowałyby się wszystkie, które dotychczas powstały, i powstaną.
Ra:
Zasadniczo, to taką rolę miał spełniać dział Pomoc w tworzeniu, gdzie miało być opisywane korzystanie z różnych dodatkowych programów. Poradniki odnośnie działania symulatora "jak co jest zrobione albo jak coś działa", miały być w Symulator. Ale może faktycznie, lepiej zrobić Poradniki.
Dodano: 29 Grudnia 2013, 14:57:01 Osobną kwestią do przemyślenia jest to, że traktowanie obecnych eventów jako ostatecznego rozwiązania i "hurtowe pisanie scenariuszy" jest trochę bez sensu. Zwłaszcza, jeśli zabierają się za to ludzie, którym trzeba przypominać, że zdanie zaczynamy z wielkiej litery, a kończymy kropką. Niestety, pisanie eventów jest programowaniem, a programowanie rzadko wybacza brak staranności.
Benek:
Uważam, że napisanie poradnika dotyczącego scenariuszy będzie bardzo trudnym zadaniem, co mogę uargumentować, a jeśli już zostanie napisany taki naprawdę dobry poradnik, to nie przyniesie on znaczących zysków, co też można spróbować oszacować na podstawie dotychczasowej wiedzy i sytuacji na forum.
Sawi:
@Ra lepiej, bo od razu rzuci się w oczy sama nazwa działu. Ktoś zobaczy poradniki i już wie do czego on służy i co można w nim znaleźć. Jednym słowem łatwo i przyjemnie. Tak masz racje, jednak jeśli jest możliwość przybliżenia tego tematu za pomocą takiego poradnika, to moim zdaniem warto z niej skorzystać i niejako uchylić nieco drzwi do tego programowania. Benny jest trudnym zadaniem to fakt, ale jeśli by każdy coś od siebie dodał uważam, że jest duża szansa by powstał. Źle sformułowałem pytanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej