Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Szkoła eventowa. Co wy na to? Pytania dotyczące eventów.
szogun:
One po prostu się nie wykonują, czy w logu widać jakąś akcję a w symulacji nic się nie dzieje?
Sawi:
Wywołują się te z expressu znaczy z pliku eventy_express.ctr. Obecnie właśnie piszę powrocik z Alakowic dla SU46. Pliczek jest nazwany eventy_towarowy.ctr. Zawartość tego pliku podałem wcześniej. Wpis do scn oczywiście mam.
--- Kod: ---include baltyk/express/eventy_express.ctr end
include baltyk/express/eventy_towarowy.ctr end
trainset rozklad none213 10.0 0.0
//$o
node -1 0 SU46-048 dynamic pkp\su46_v2 303d-048 303d 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
--- Koniec kodu ---
Ten skład wstawiłem sobie chwilowo by sprawdzać eventy bezpośrednio z Alakowic.
EDIT:
Log w załączniku.
popatrz:
Nie ma w logu wywołań ani jednego ani drugiego eventu. Oznaczo to tylko i aż tyle, że żaden dynamic nie jedzie po tych dwóch torach w określonym event1/event2 kierunku. Cóś Panie przeoczyłeś. Sprawdź czy to te tory ;p
Sawi:
Nie Pawcio nic nie przeoczyłem, tory są jak najbardziej te. Rozwiązaniem okazało się dopisanie do eventu komórki wyrażenia go. Dziwna sprawa zaiste.
popatrz:
--- Cytat: Sawi w 08 Lutego 2013, 18:19:04 ---Rozwiązaniem okazało się dopisanie do eventu komórki wyrażenia go. Dziwna sprawa zaiste.
--- Koniec cytatu ---
Napisz jaśniej, bo nie jarzę.
Zawżdy, zaprawdę powiadam Wam słuszne to i zbawienne, ale w ostatnim czasie chyba słońce ma wzmożoną aktywność i róźne dziwne przypadki (w szczególności dzisiaj) się dzieją.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej