Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Plany wnętrza 111a/112a

(1/3) > >>

Rudzik:
Jako, że nie mam zdjęć Bohuna i nie mnogę go skończyć, szukam planów (z wymiarami) przedziału 111a/112a i najlepiej rzutu całego wagonu od góry. Wymiary korytarza, przedsionka, przedziału. Jak nie bohuna, to może "dwójkę" zrobię, bo do tego spokojnie wystarczy materiałów.

Na końcu zdania wystarczy jedna kropka.
Krzysiek626

KubaPKP:
Tu jest układ miejsc w wagonach tego typu. Tu jest większość wymiarów.

Rudzik:
Patrzałem, sprubuję coś wykombinować na tych wymiarach;)

« Dodano: 18 Maja 2011, 19:27:37 »Nie wiem jednego – jaka jest wysokość przedziałów w najwyższym miejscu. Bo do okna sufit schodzi łukiem, a na korytarzu ZTCW jest niżej. Znacie te wymiary? No i właśnie dla tego byłyby najlepsze rysunki techniczne, których od wczoraj szukam w internecie. Tak samo wymiaru okna nie znam, a "na pałę" nie robię, bo w Bohunie mi wyszły za duże i pół wagonu zmieniać.

youBy:
Mam przekrój z góry dla wagonów 104A i jakiś przekrój dachu. Mógłbym to podesłać dopiero w sobotę. Z innych rzeczy: szerokość okna to 1200 mm, grubość dachu w najwyższym punkcie to jakieś 205 mm, czyli sufit były na wysokości 3845 mm od główki szyny.

Rudzik:
1,2m na jakieś 0,95m, nie? 3,845m nic mi nie mówi, bo mam na płasko podłogę na 0,0 w układzie współrzędnych w 3D'Sie, a nie znam wysokości podłogi. Ale i tak za wymiar okna wielkie dzięki;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej