Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny
Drzewa i rowy w symku. Konkluzje i propozycje [screeny]
LHS_ST40S:
Gęstość na pierwszym planie jest dobra, jednak głębiej też trzeba w coś zainwestować, bo przecież las nie jest na szerokość kilku metrów (znaczy czasami jest ale to trudno nazwać lasem). Nie wiem czy drzewa trzeba dalej wrzucić, czy "ścianę lasu". Jeśli to drugie, to dobrze by było zniwelować efekt kwadratowego lasu i tą "ścianę" ustawić na kształt biegu torowiska. Nic innego chyba nie można się doczepić.
Cesky Kretek:
Można postarać się zagęścić drzewa, a za nimi postawić ścianę lasu (widziałem gdzieś ostatnio screeny ładniejszych, nowszych tekstur tego typu) – jeśli zrobi się to rozmyślnie to efekt nie będzie kłuć w oczy.
MaciejM:
Gdzieś już na forum czytałem, że w/w rozwiązanie nie wygląda za dobrze.
Cesky Kretek:
Ale to z uwzględnieniem nowych drzewek i nowych tekstur ścian lasu? Jeśli tak to cofam co mówiłem, jeśli chodzi o dotychczasowe kombinacje w tym kierunku – fakt nie wygląda to za dobrze, bo w niektórych sceneriach z tego co pamiętam korzystano z tego sposobu.
DRE:
Drzewa wyglądają bardzo dobrze. Pod względem kolorystyki jest ok. Wysokość drzew jest dobra, chodź jeden rodzaj drzew w jednej wysokości wygląda zbyt monotonnie. Gdyby to nie problem, to zrobić kilka rozmiarów jednego gatunku drzewa. Gęstość jest dobra, chociaż wydaje mi się, że na dole jest trochę pusto. Lecz to ostatnie to tylko moje odczucie.
Na razie wszystko idzie w dobrą stronę ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej