Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Naliczanie kary
uetam:
--- Cytat: "Szmytek" ---A trasy które są i tak są raczej na bakier z przepisami
--- Koniec cytatu ---
Mhm...Twierdzisz że trasa Quarka też??
EP08_015:
Ja uważam że nie potrzebne jest to chyba że jedynie jako opcja. Mnie wkurzało to że mechanik mi kare naliczył jak niie zatrabiłem lub za wczesnie lub za póxno to zrobiłem. Niech przestrzeganie przepisów będzie w gestii maszyisty i tak w realu to od maszynisty zalezy jak jedzie i ponosi za to odpowiedzialnośc. Zresztą mechanik ma tasme. My też. po co mi wkurzający napis z informacją o punktach karnych. Co najwyżej jak pisałem niech będzie to opcja albo wyświetla punkty albo nie.
Pozatym na trasie musiało by być więcej informacji. Wskaźniki szybkości, polecenia odjazdu itd...
ZT-POZNAN:
Zgadzam się z EP08-015. Przypominam że wyjdzie jeszcze tylko jedna oficjalna wersja i później już koniec i wszscy biorą się za nebule więc niewiem poco wymyślać nowe opcje.
Szmytek:
--- Cytuj ---Mhm...Twierdzisz że trasa Quarka też??
--- Koniec cytatu ---
Trasa Quarka istotnie jest tu wyjątkiem.
hejnal:
--- Cytat: "Szmytek" ---Trasa Quarka istotnie jest tu wyjątkiem.
--- Koniec cytatu ---
Zapomniałeś dodać ";)"
Podobno nawet ta trasa jest niedokońca zgodna z przepisami (a czy w realu trasy są zgodne??) ;)
Co do naliczania kar czy punktów to istotnie głópi pomysł. Dla przykładu podam nie tylko mechanika ale i TRAINZ gdzie w scenarjószach odejmuje punkty jak się nie zdązy wychamować przed ograniczeniem. Kto się tym bawił to wie o czym tu piszę. Pozatym jeszcze raz przypominam że Maszyna ma odzwierciedlać rzeczywistość. A jeśli chodzi o nauczanie poprzez zwracanie uwagi na wszystkie błedy już na samym początku to tylko komleksów ludziom narobi. I tak wielu ma problemy ze zrozumieniem tego co już działa więc nie dokładajcie niepotrzebnych utrudnień.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej