Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Kiosk ruchu model
Rudzik:
Jest w metrach podane. Jak robisz boxa, masz wysokość, szerokość i długość w metrach co do milimetra. Chyba.
surgeon:
Jeśli nie masz pomierzonego kiosku, to przyjmij jakiś wymiar "na oko" (tak, aby każda z jego części miała jak najbardziej realny rozmiar), i się go trzymaj. Stawiając pierwszego klocka wyzeruj mu układ współrzędnych, dalej będzie łatwiej trzymając się osi symetrii.. A co do daszku to WSK ma rację. Jest niepotrzebnie podzielony na pół w poziomie.
Ponadto jeśli coś się da wyrzeźbić z głównej bryły bez dodawania osobnego boxa (a mam wrażenie, że ten zaokrąglony daszek się da), to warto to robić. :)
intelIC:
--- Cytat: Kacu w 12 Marca 2011, 22:58:50 ---Jest w metrach podane. Jak robisz boxa, masz wysokość, szerokość i długość w metrach co do milimetra. Chyba.
--- Koniec cytatu ---
To ja wiem ;) Myslalem ze chodzi o prawdziwe wymiary ktorych nie znam. Rozmiary to: duzy box- 3m x 3m, a malego czyli dachu wynosi 3m x 40 cm.
« Dodano: 13 Marca 2011, 09:37:01 »Witam. Zrobilem poprawke daszku wedlug wskazowek kolegi @surgeon'a, oto efekt: (zalacznik). Pozdrawiam.
szogun:
Pytanie za 100 punktów - ustawiłeś jednostki w 3ds-ie? Bo taki kiosk nie powinien zajmować całej siatki.
intelIC:
--- Cytat: szogun w 13 Marca 2011, 09:39:36 ---Pytanie za 100 punktów - ustawiłeś jednostki w 3ds-ie? Bo taki kiosk nie powinien zajmować całej siatki.
--- Koniec cytatu ---
Tak, ustawilem na metry.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej