Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kolejna wersja modelu ET22
AIR:
--- Cytat: Niebugoclaw w 04 Kwietnia 2011, 19:57:42 ---Szogun, czy masz zamiar poprawiać jeszcze te szyby czołowe? Bo ta przerwa między nimi wydaje się być szersza niż normalnie.
--- Koniec cytatu ---
Masz racje ta za szeroka przerwa razi w oczy.
Rudzik:
Ciut trzeba jednak zmniejszyć. Tak samo koło nastawnika jakies... przerośnięte. Fajna poglądówka:
http://www.kolejland.rail.pl/archiwum/et22/1030kab.jpg
kurak303E:
Koło nastawnika jest dobre. Jeśli porównać do powyższego zdjęcia, nie ALE nie wiem, ile osób zauważyło, są dwie wersje nastawników - mniejsze i większe. Fabrycznie o ile się nie mylę, te większe były na ET22, a mniejsze na siódemkach. Później już się pomieszało i poplątało, co widać na zdjęciu, gdzie jest ewidentnie siódemkowy nastawnik. Tak samo na siódemkach, często się spotyka większe, bykowe wersje.
Ja bym prędzej spytał, czy aby nie za duża jest odległość między szybami czołowymi. Jakoś brakuje mi przestrzeni w tej kabinie w porównaniu do oryginału...
EU07-457:
Niestety, ale zgadzam się z przedmówcami; moim zdaniem za duża jest odległość pomiędzy szybami czołowymi, same ramy okien zresztą też jakoś tak dziwnie kanciato wyglądają. Kwestia pozycji nastawnika opisywana przez @EU40 - zdecydowanie się zgadzam. W kwestii technicznej - może warto by było urealnić sposób podnoszenia pantografów. Jeśli wyłącznik awaryjny opuszczania pantografów nie będzie załączony (na zdjęciu w kółku), to pantografów nie podniesiemy. W dotychczasowych wersjach cały czas było to pomijane.
Wokulski:
Zdjęcia były wykonane w kabinie drugiej, kiedy lokomotywa była załączona.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej