Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo - CTL

<< < (12/24) > >>

EU07-457:

--- Cytat: adsim w 26 Lutego 2011, 19:32:01 ---Daj radio-stop z jakimś tam prawdopodobieństwem[...]
--- Koniec cytatu ---

...a w praktyce maszynista pociągu towarowego słysząc dźwięk radio-stopu natychmiast je wyłącza (zanim zadziałają hamulce) obawiając się rozerwania składu. To tak tylko w formie wtrącenia jak sprawa wygląda od strony praktycznej. Pomysł niezły, aczkolwiek jeśli zależałoby to ode mnie, to poszedłbym w kierunku większej  ilości zwolnień na tym odcinku. Wiem, wydłuży to dodatkowo czas jazdy, ale może być ciekawie.
Te pół godziny to nie jest aż tak dużo ;)  Jadąc z Bydgoszczy do Zajączkowa Tczewskiego jedzie się 2,5 godziny z prędkością 40 km/h z masą zwolnień po drodze do 30 i 20 km/h.

Krzystek60:
Odcinek do Smętowa, potem 80km/h, ale jazda jest straszna, ale widoki ładne.

Benek:
EU07-457, niby masz rację, ale zauważyć trzeba, że właśnie taki stan torowiska jest już od Wilisa do Jarkawek (pół godz. jazdy). Dodatkowo w Wilisiu planuję zrobić jakieś manewry albo przynajmniej chwilowy postój. Jarkawki mają być przebudowane i będą się kończyć manewrami, nawet może wsadzę tam obrotnicę. To już tak na moje oko wychodzi min. 2 godz. Ludzie dłużej nie będą chcieli siedzieć. Ja sam nie jestem zwolennikiem długich służb - to w końcu komputer. Manewry w Macierzewie to prawie 15 minut.

adsim:

--- Cytat: EU07-457 w 26 Lutego 2011, 20:18:27 ---...Jadąc z Bydgoszczy do Zajączkowa Tczewskiego jedzie się 2,5 godziny z prędkością 40 km/h z masą zwolnień po drodze do 30 i 20 km/h.

--- Koniec cytatu ---
OT
Heh, z roku na rok tam jest coraz gorzej. Niedługo z ujemną prędkością będą tam pociągi jeździć :). Na szczęście jest autostrada.
EOT

Exe:
Najlepiej jest z Bydgoszczy Głównej do Inowrocławia. Na początku przez towarową 5 km/h. A potem dajemy tyle ile dają tory czyli 120 km/h. do samej Nowej Wsi Wielkiej. Zwolnienia są, ale małe. O Bydgoszcz - Toruń nie wspomnę. Od Wschodu do samego Torunia 60 km/h - 70 km/h. Wiem, że coś mają zmienić tory i szlakowa będzie 120 km/h. Dzięki temu może wróci IC Kujawiak. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej