Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Dyskoteka na semaforze
pachwał:
--- Cytat: Sawi w 04 Lutego 2011, 12:36:31 ---
--- Cytat: pachwał w 04 Lutego 2011, 00:15:56 ---Nowa sygnalizacja na PKP?
--- Koniec cytatu ---
@pachwał zajrzyj tutaj http://www.przepisykolejowe.tk/pkp/sygnaly/swietlne/#sz znajdziesz tam odpowiedź na nurtujące cię pytanie :) Jako ciekawostkę dodam, że sam jeszcze do niedawna o tym nie wiedziałem, ale człowiek uczy się całe życie, i ludzie sobie pomagają. Wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi ;]
--- Koniec cytatu ---
Wiem jak SZ wygląda ;) chodzi właśnie o to, że w symku z S1 dostałem takiego SZta jak wyżej (3 światła u góry i 2 migające na dole) no nic w każdym razie dziekuję za odp :) Przejadę się jeszcze raz tą trasą dla zabawy - Zwierzyniec TOWOS ;P
Benek:
Jak wg Ciebie wygląda Sz? :)
pachwał:
Stałe czerwone i białe migające światło na semaforze, jak w przepisach :) Z innym się nie spotkałem, więc dla mnie to nowość w każdym razie. Załączam jeszcze jeden zrzut z tej misji :)
Sawi:
--- Cytat: pachwał w 04 Lutego 2011, 14:00:07 ---Stałe czerwone i białe migające światło na semaforze, jak w przepisach :)
--- Koniec cytatu ---
Doprawdy? Przeczytaj jeszcze raz :)
--- Cytat: pachwał w 04 Lutego 2011, 14:00:07 ---Załączam jeszcze jeden zrzut z tej misji :)
--- Koniec cytatu ---
Dyskoteka jak się patrzy ;] A teraz już tak na poważnie, wspomniany przez ciebie Sz, to nie tylko stałe czerwone i białe migające światło na semaforze, lecz także taki o którym poniżej wspomniał @Benek. Tak jak już pisałem wcześniej, sam o tym do niedawna nie miałem pojęcia, ale dzięki życzliwej osobie teraz już wiem :) Swoją drogą o wilku mowa ;]
Benek:
Sygnał zastępczy to mleczne migające + cokolwiek innego, nieważne co. W E1 masz tylko czerwone stałe i mleczne migające. To jest tylko przykład, gdyż jest wiele możliwości, gdy trzeba podać zastępczy. Z tego powodu nie ma ich wszystkich wypisanych w instrukcji, gdyż potrzeba by uwzględnić wszystkie przypadki, a byłoby ich bardzo dużo. Pod pojęciem cokolwiek innego kryje się sygnał wątpliwy, czyli taki, który nie jest ujęty w instrukcji.
Swoją drogą ciekawe czy zdarza się tak, że wyświetla się S2, a jednak przebieg zezwala tylko na S10. Chodzi o to, czy może semafor tak zgłupieć, by podać sygnał niewątpliwy, ale niezgodny z przebiegiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej