Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
MaSzynowe WOSy
Wokulski:
Tak, że jest wyświetlana ''kartka'' z stacjami i przystankami. Ja bym jednak pozostał w wersji .pdf lub .txt
Benek:
Dyskusja na temat: w jakiej wersji ma być wos? jest zbędna. Jak tylko będą dane, to można zrobić to na różne sposoby.
--- Cytuj ---Najlepszym rozwiązaniem, to ustawienia punktu początkowego na odcinku gdzie się zaczyna linia i przejechać używając debugmode.
--- Koniec cytatu ---
W jaki sposób chcesz ustawić ten punkt? Nie bardzo jest dla mnie jasne o co Ci chodzi.
JONIN_EZT:
--- Cytat: Benek w 23 Marca 2011, 09:30:03 ---Dyskusja na temat: w jakiej wersji ma być wos? jest zbędna. Jak tylko będą dane, to można zrobić to na różne sposoby.
--- Cytuj ---Najlepszym rozwiązaniem, to ustawienia punktu początkowego na odcinku gdzie się zaczyna linia i przejechać używając debugmode.
--- Koniec cytatu ---
W jaki sposób chcesz ustawić ten punkt? Nie bardzo jest dla mnie jasne o co Ci chodzi.
--- Koniec cytatu ---
W zależności od trasy, gdzie może się znajdować punkt 0.0. W STV szukasz tego toru który by się znajdował najbliżej tego 0.0 i go przykładowo nazwać Start. Przypisać do tego toru wpisy taborowe np EU07-424 i następnie z tego miejsca jechać do końca linii i w debugu spisywać ile przejechaliśmy. Przy każdej stacji spisujemy z debugu ile od 0.0 przejechaliśmy i to wystarczy. Mogą się pojawić różnice przez jazdy po rozjazdach na kierunku zwrotnym gdyż naliczy nam dodatkowe metry.
KubaPKP:
A czy nie można by zrobić w symulatorze tak aby WOS gdzieś się wyświetlał w kabinie maszynisty?
libertyn89:
Masz odpowiedz na tej i na wczesniejszej stronie…
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej