Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo - Orlen
mechatronik:
Lotosiaki zatrąbiły pierwsze ;). Niemniej jednak sam pomysł wstawienia do jakiejś misji Maximy jest dobry -nawet jako samą lokomotywę stojącą gdzieś na bocznicy -> 1:40. Rozmawiam już z @Benek i najprawdopodobniej nie będzie to ostatnia misja przez niego napisana. Zatem, może pierwszy scenariusz niech zostanie taki jaki jest a w kolejnych dojdą "ulepszenia" -jak to na towarowych służbach bywa ;). Pomysłów jest masa. Kwestia przeniesienia tego do scenerii ;).
Rma:
Im wiecej pomyslow tym lepiej a co idzie za tym, wiecej pracy przy sceneriach. Taka osoba jak ja co sie nie zna wogole na "trasopisaniu" moze tylko dawac pomysły, a w finale miec jak najlepszy ubaw przy jezdzeniu :)
BTW wogole da sie napisac event zeby AI dawal sygnal przy mijance czy tylko event da sie napisac przy okreslonym miejscu (lub torze) ?
AtapiCl:
W określonym torze, przy czym tam i tak mijasz się na stacji, gdy jeden skład stoi - a w ten sposób już da się to zrobić.
Rma:
Jak by nie patrzec na tej scenerii, mijanki sa tylko mozliwe podczas postoju jednego ze skladow, czyli jak najbardziej pomysl moze wejsc w zycie :)
Mariusz1970:
W załączniku masz testową scenerię z mijanką podczas ruchu. Dwa składy startują naprzeciwko siebie (jeden prowadzony przez człowieka, drugi przez komputer). Niezależnie w którym miejscu się miną, skład prowadzony przez komputer zapoda w miejscu mijanki syrenę. Skład, który prowadzimy w momencie mijanki nie powinien jechać szybciej niż około 40 km/h (można to jeszcze bardziej dopracować, ale to tak na szybko zrobiłem), powyżej 40 km/h może syreny nie być.
Poćwicz eventy i zrób jakoś podobnie w istniejącej scenerii jak będziesz chciał mieć to podczas ruchu, jeśli oczywiście się da. Dodatkowo poczytaj scenery.doc i inne tutki.
PS
Być moze korzystasz z paczki dds, ja robiłem to dla bmp/tga, ale być może nie trzeba jej dostosowywać do dds, a jeśli nawet to sobie dostosujesz w prosty sposób.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej