Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
2 klasa - Barwy TLK
sebalorek:
Wagon nazwałem ''111A-TLK''. Zrobiłem miniaturkę, którą nazwałem ''TLK'' i zapisałem ją w MaSzyna07/textures/mini.
Na screenie widać ten wagon ale jak teraz dodać tą miniaturkę, aby była wyświetlana w starterze? Czy to robi się jakoś inaczej?
matfre96:
Musisz włączyć zakładkę tekstures.txt i tam musisz znaleźć nazwe twojej tekstury która powinna wyglądać tak
111a-TLK,?,OTHER
W miejsce znaku zapytania, wpisujesz nazwę modelu wagonu czyli 111A, a zamiast napisu OTHER, wpisz nazwę miniaturki, czyli TLK. Wpis powinien wyglądać tak
111A-TLK,111A,TLK
libertyn89:
Sebalorek, skoro tworzysz dodatek, to przeczytaj wytyczne dla tworcow, a gwarantuje ci, ze bedziesz wiedzial jak i gdzie wpisac mini.
« Dodano: 29 Lipca 2010, 16:25:58 »
--- Cytat: epoka9.24 w 29 Lipca 2010, 16:12:11 ---Wpis powinien wyglądać tak
111A-TLK,111A,TLK
--- Koniec cytatu ---
To zrob tak i sprawdz czy dziala…
Ra:
Nie. Powinno być tak:
nazwa_tekstury=model,główny_mini,specyficzny_mini
gdzie model jest nazwą pliku CHK, główny_mini jest wymieniony w linijce z wykrzyknikiem (istotna wielkość znaków), a specyficzny_mini to nazwa pliku z miniaturą dla danej tekstury.
sebalorek:
Zrobiłem tak:
111A-TLK.DDS=1XXA,TLK=111A,TLK
I tak miałem to nie chciała się wyświetlać, wstawiłem dla próby zamiast TLK miniaturę AZ i wtedy było ok, więc znów zamiast AZ wpisałem TLK, tylko, że teraz nie chce się zmienić i wyświetla AZ.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej