Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Odpowiednik PC 2009 w wersji bez DDS

<< < (2/3) > >>

filczynski:
To rozumiem, że mam tylko przekonwertować tekstury i normlanie używać PC2009 czy trzeba dokonać większych modyfikacji?

tomekilawa:

--- Cytat: filczynski w 08 Lipca 2010, 18:08:59 ---To rozumiem, że mam tylko przekonwertować tekstury i normlanie używać PC2009 czy trzeba dokonać większych modyfikacji?

--- Koniec cytatu ---
Pozmieniać nazwy tekstur, a dokładnie rozszerzenia z *dds na *tga, lub *bmp,  (przy czym bmp nie obsługuje przezroczystości) i zmieniasz wpisy w plikach *t3d, *scn, *scm, *inc . Zajrzyj tu po więcej informacji na temat przystosowania PC2009 : http://eu07.pl/forum/index.php/topic,15763.0.html .

libertyn89:
Kolejny watek potwierdzajacy teze, ze nie warto pisac zadnych tutkow bo i tak nikt tego nie czyta ze zrozumieniem.

@tomekilawa: nie wprowadzaj w blad.

tomekilawa:

--- Cytat: libertyn89 w 08 Lipca 2010, 18:18:31 ---@tomekilawa: nie wprowadzaj w blad.

--- Koniec cytatu ---
Nie wprowadzam w błąd, pytał się co zrobić by dostosować - oczywiście po przekonwertowaniu paczki z dds na tga, bmp., pozmieniać rozszerzenia i przepisać eventy bo zmiany są z tymi + i - w eventach itp. no po prostu ma opisane w tym wątku do którego dałem linka, po coś ten wątek w końcu jest.

libertyn89:
Wprowadzasz, bo narzedzie opisane w tym watku wykonuje zmiane rozszerzen automatycznie. W gotowej PC2009 eventow tez nie trzeba zmieniac, no ale tutaj sie klania to o czym pisalem - czytanie ze zrozumieniem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej