Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Problem z dźwiękiem wycia wentylatorów.

(1/2) > >>

patryk07021:
Witam. Od pewnego czasu zacząłem interesować się tworzeniem i obróbką dźwięków. Zająłem się dźwiękiem 09]rvent.wav, gdyż jest nierealistyczny. Gdy przygotowałem swoją propozycje i wstawiłem ją do mmd lokomotywy EP09, okazało się, że w symulatorze brzmi to całkowicie inaczej niż odtwarzając w Winampie, czy Nero Wave Editor. Jak to można zmienić?
Pozdrawiam

tomekilawa:

--- Cytat: patryk07021 w 15 Czerwca 2010, 17:17:25 ---Witam. Od pewnego czasu zacząłem interesować się tworzeniem i obróbką dźwięków. Zająłem się dźwiękiem 09]rvent.wav, gdyż jest nierealistyczny.

--- Koniec cytatu ---
Niestety ale zaprzeczę. Wszelakie dźwięki słyszalne w kabinie są nagrywane w kabinie = że są na max realne.
--- Cytat: patryk07021 w 15 Czerwca 2010, 17:17:25 ---Gdy przygotowałem swoją propozycje i wstawiłem ją do mmd lokomotywy EP09, okazało się, że w symulatorze brzmi to całkowicie inaczej niż odtwarzając w Winampie, czy Nero Wave Editor. Jak to można zmienić?
Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
Niektóre dźwięki są modulowane. Dźwięki te są zależne od różnych czynników takich jak prędkość i moc, natęrzenie prądu itp. Oznacza to że ich brzmienie w symulatorze będzie inne niż jakbyś słuchał ten plik w odtwarzaczu.

patryk07021:

--- Cytuj --- Niestety ale zaprzeczę. Wszelakie dźwięki słyszalne w kabinie są nagrywane w kabinie = że są na max realne.

--- Koniec cytatu ---
A przesłać Ci nagranie z kabiny...? Nie mów że wszelakie, bo napewno tak nie jest. Tak samo przetwornica EP09, w kabinie brzmi zupełnie inaczej aniżeli w symulatorze.

tomekilawa:

--- Cytat: patryk07021 w 15 Czerwca 2010, 19:19:29 ---A przesłać Ci nagranie z kabiny...? Nie mów że wszelakie, bo napewno tak nie jest. Tak samo przetwornica EP09, w kabinie brzmi zupełnie inaczej aniżeli w symulatorze.

--- Koniec cytatu ---
Sądzę że chodzi Ci o jakość dźwięku. Zależy jakim sprzętem nagrywasz dźwięk i jak obrabiasz no i w jakiej jest jakości. Czasem jak ktoś ma "tanią, starą/zepsutą" kartę dźwiękową i również takie słabe głośniki to też jakość dźwięku spada. Dokończ ten swój dźwięk i daj go do testu dodatków, jeśli przejdzie testy pomyślnie zostanie opublikowany.

patryk07021:
Co ma piernik do wiatraka (oprócz tego, że tyle samo liter)? Każdy dźwięk nawet ten przerobiony z 44khz stereo 24bit do 22khz mono 8 bit, przypomina w znacznym stopniu swój oryginał. Czekam na fachowe odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej